Foto: Tom de Kleer en Henri Francois aan het schaken, toeschouwers brengen een toost uit.

Wethouder Tom de Kleer nam maandag 28 augustus de schaaktafel op het Regthuysplein in Nieuwkoop officieel in gebruik. Hij schaakte een potje tegen Henri Francois, het oudste lid van Schaaksociëteit Nieuwkoop. 

De schaaktafel is tijdens de metamorfose van het Regthuysplein geplaatst. Er kan naast schaken ook gedamd worden op de tafel. Denksportliefhebbers moeten wel hun eigen stukken meenemen. Wie een keertje wil schaken of kennismaken met de schaakclub is van harte welkom. Het seizoen start op donderdag 7 september om 19.30 uur in Vinnies Restobar. Voor vragen of andere informatie kunt u een mailtje sturen aan jon.helder@freeler.nl.  

Huiskamer 

De gemeente heeft in samenspraak met ondernemers en inwoners het plein omgetoverd tot Huiskamer van Nieuwkoop. Ook de schaaktafel was een idee vanuit de inwoners. Verder is er een terras op het middenterrein gemaakt, kwamen er nieuwe zitbanken en fietsnietjes met een oplaadpunt. Een plein voor meer ontmoeting en dat is deze zomer al regelmatig in de praktijk gebracht. Niet alleen door alle vernieuwingen, maar ook door de regelmatige optredens in de muziektent en de exposities in het Reghthuys. 

Parkeren 

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, maar daar staat meer groen en kunst tegenover. Op het Reghthuysplein kan uitsluitend geparkeerd worden in de blauw gemarkeerde vakken. De maximale parkeerduur is twee uur. Het parkeerdek aan de Achterweg is dé parkeerplaats voor parkeren in het centrum. Hier kunnen bezoekers onbeperkt parkeren en een parkeerschijf is daar niet nodig.