Samen met plezier bewegen: Maak kennis met verschillende sporten

Gezond zijn en je fit voelen zorgen voor energie, veerkracht en weerbaarheid, ook wel ‘je vitaliteit’ genoemd. Regelmatig bewegen of sporten dragen bij aan die vitaliteit. Met het sport- en vitaliteitsakkoord wil de gemeente inwoners stimuleren in beweging te komen.

De gemeente zag in dat zij dit niet alleen kon: “Wij zijn samen met (sport)verenigingen, onderwijs, ondernemers, zorgaanbieders en inwoners met het akkoord aan de slag gegaan. Onderdelen uit het sport- en vitaliteitsakkoord zijn onder andere ‘iedereen kan meedoen’, ‘vitale sportaanbieders’ en ‘bewegen in de buitenruimte’. ”

Zes verenigingen

Een initiatief dat is ontstaan uit het sport- en vitaliteitsakkoord is ‘Samen met plezier bewegen’. Inwoners kunnen op een laagdrempelige en voordelige manier kennis maken met de volgende sporten in de gemeente:  

  • Walking Football voor 60+ bij Altior in Langeraar
  • Trim Hockey voor 18-80 jaar bij Hockey Club Nieuwkoop 
  • Tennis bij Tennisvereniging Ter Aar 
  • Sport & Vitaliteitsscoaching van Jworxout in Langeraar
  • Golf bij Golf & Country Club Liemeer in Nieuwveen
  • Volleybal bij de Waterlanders  in Nieuwkoop

Fred Schröder van Golf & Country Club Liemeer: “Vanuit Golfclub Liemeer zijn we vanaf het begin betrokken bij het sport- en vitaliteitsakkoord. We dachten mee over de ambities in het akkoord en wilden deze graag in de praktijk brengen. We hebben meer dan twintig verenigingen benaderd, uiteindelijk waren er zes werkelijk geïnteresseerd. Samen met de vijf andere verenigingen denk ik dat we een mooi aanbod hebben voor de inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Dit is dus een uitnodiging aan alle Nieuwkopers om op een laagdrempelige manier kennis te maken met diverse sporten. Kom met een groepje of sluit je aan bij anderen. Kijk wat je leuk vindt en beweeg.” 

Meer informatie over het kennismaken met (één van) de zes sporten staat op www.metplezierbewegen.nl. Op deze website kun je je ook direct aanmelden voor één (of meer) van de activiteiten.  

Nieuwkoop in beweging 

Wethouder Gerben van Duin is blij dat het initiatief eindelijk kan starten. “Het idee bestaat al langer, maar door corona werd het steeds uitgesteld. Nu de versoepelingen het weer toelaten, kunnen we van start. Ik vind het fantastisch om te zien dat deze verenigingen met elkaar aan de slag zijn gegaan om sporten en bewegen te stimuleren. Het aanbod sluit goed aan op de ambities uit het sportakkoord. Ik hoop dat veel inwoners gebruik maken van het aanbod, want regelmatig bewegen draagt bij aan ieders gezondheid, ook die van u!”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?