Samen Beter Nieuwkoop wilt onderzoeken of afvalstoffenheffing omlaag kan

afvalstoffenheffing nieuwkoop

Foto: De nieuwe minicontainers voor het scheiden van afval. © Nieuwkoper, archief

Tijdens de algemene beschouwingen over de gemeentebegroting diende Lizet Keyzers, raadslid van Samen Beter Nieuwkoop, een voorstel in om uit te zoeken of de afvalstoffenheffing voor inwoners omlaag kan. Dit zou dit jaar nog uitgezocht moeten worden, is Keyzers van mening. Vanaf 1 januari 2020 verandert de gemeentelijke afvalstoffenheffing voor inwoners, de heffing bestaat uit dan uit twee delen: vaste en variabele tarieven.

Kan de afvalstoffenheffing voor inwoners omlaag? Dat is een vraag die volgens Lizet Keyzers van SBN dit jaar nog uitgezocht moet gaan worden. Keyzers diende tijdens de algemene beschouwingen over de gemeentebegroting een voorstel voor om dat dit jaar nog uit te zoeken. Samen Beter Nieuwkoop gaat voor minder betalen voor afval. “Want afval scheiden moet ook in de portemonnee lonen!“, aldus SBN op Facebook.

Lees ook: Meerderheid van gemeenteraad stemt vóór het hijsen van regenboogvlag

Vanaf 1 januari 2020 verandert de gemeentelijke afvalstoffenheffing voor inwoners. De heffing bestaat dan uit twee delen: een vast en een variabel tarief. Het vaste tarief is voor het inzamelen en verwerken van het afval, met uitzondering van het restafval. Daarnaast betalen inwoners voor iedere keer dat er restafval aangeboden wordt. “Hoe beter u het afval scheidt, hoe minder restafval en hoe lager uw kosten“, liet gemeente Nieuwkoop eerder weten.

De tarieven voor de afvalstoffenheffing worden in december 2019 vastgesteld in de verordening afvalstoffenheffing 2020. Op de website van gemeente Nieuwkoop zijn de voorlopige tarieven te zien, met daarbij een rekenvoorbeelden om een idee te krijgen van de mogelijke kosten.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?