Na alle commotie heeft de Nieuwkoopse politieke partij Samen Beter Nieuwkoop besloten haar originele antwoorden op de stellingen in de StemWijzer terug te laten zetten.

LEES OOK:
Nieuwkoopse Stemwijzer offline na aanpassingen door Samen Beter Nieuwkoop

De partij vindt, zo laat lijsttrekker Lizet Keijzers weten, “de situatie heel vervelend. Nu wetende hoe partijen reageren op onze keuze om vroegtijdig met Prodemos contact op te nemen en een proces te volgen tot corrigeren van feitelijke onjuistheden in de beantwoording en toelichting van een aantal standpunten van SBN, hebben wij onszelf de vraag gesteld: hoe zouden wij acteren indien dit zich over vier jaar weer zou voordoen?”

Onzorgvuldig

SBN concludeert dat zij vroegtijdig de griffie – de opdrachtgever – zou informeren direct na het online gaan van de StemWijzer over de intentie om contact op te nemen met Prodemos. “Hiermee stellen wij vast dat SBN onzorgvuldig is geweest door niet vroegtijdig de griffier noch de overige fracties te informeren. SBN had de intentie om de kiezer de juiste informatie voor te leggen in de StemWijzer en heeft daarmee de impact van dit handelen bij andere betrokkenen niet goed ingeschat. Wij vinden het jammer dat wij de onjuistheden in de stemwijzer niet hebben kunnen corrigeren, maar erkennen dat SBN het proces tot correctie niet juist gevolgd heeft. SBN biedt hiervoor haar excuses aan.”

Originele versie

Na twee intensieve gesprekken heeft SBN besloten akkoord te gaan met het terugplaatsen van de originele, niet-gecorrigeerde, versie van de StemWijzer.

De StemWijzer, die inwoners van gemeente Nieuwkoop kan helpen bij het maken van een keuze voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen, staat maandag weer online.