Ruimte voor 290 woningen in Buytewech-Noord

Een sfeerimpressie van Buytewech-Noord ©ruimtelijkeplannen.nl

Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Buytewech-Noord. Het plan geeft ruimte voor 290 woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan biedt de juridische basis voor de inrichting van het nieuwe woongebied Buytewech-Noord, grenzend aan de wijken Buytewech, Buytewech-Oost en de Nieuwveenseweg in Nieuwkoop. Wethouder Guus Elkhuizen vertelt over het plan: “Op de toekomstige nieuwbouwlocatie Buytewech-Noord willen we woningen realiseren voor verschillende doelgroepen. Ook belangrijk voor deze nieuwe wijk is de openbare ruimte. Hiervoor is een bijzonder mooi landschapsplan opgesteld.”

Duurzame groene omgeving

Het landschapsplan geeft inzicht in de recreatieve plekken, de grote verscheidenheid van planten, struiken en bomen (de biodiversiteit) en hoe de natuur bijdraagt aan hittestress en waterberging. “Op deze manier wordt Buytewech-Noord een duurzame groene omgeving, waar het fijn wonen is en wonen een ‘beleving’ wordt.”

De plattegrond van Buytewech-Noord. ©ruimtelijkeplannen.nl

Vanaf 5 augustus ligt het ontwerpbestemmingsplan Buytewech-Noord zes weken ter inzage en kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan uiteindelijk vast.

Het plan is te bekijken via Ruimtelijkeplannen.nl (klik hier op ‘plannaam of -nummer’ en vul in ‘Buytewech-noord’) en in te zien in het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen tijdens openingstijden.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?