TER AAR – De afgelopen periode was het voor veel van u vrijwel niet mogelijk de reguliere sport te beoefenen. Daardoor zien onze fysiotherapeuten momenteel een toename van rug- en nekklachten.

Er zijn vele oorzaken voor rug- en nekpijn op te noemen: bijvoorbeeld zwaar lichamelijk werk in ongunstige, vaak gebogen, houdingen. Maar ook, en zeker in de afgelopen periode, zittend werk, weinig lichaamsbeweging of een verkeerde manier van omgaan met de rugklachten. Ook stress kan een rol spelen bij deze klachten; spanning heeft invloed op de manier waarop de spieren werken en hoe de rug beweegt. Het gevolg daarvan is dat er eerder een verkeerde beweging gemaakt wordt waarbij het bijvoorbeeld “in de rug schiet”.

Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop, heeft al langere tijd, een vernieuwde werkwijze voor cliënten met rug- of nekklachten . Doel van het programma is de rugpijn te verminderen en terugkeer van de klachten te voorkomen. Binnen het Centrum werken de manueel therapeut, de sportfysiotherapeut en de psychosomatische fysiotherapeut samen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

ZIE OOK

Uniek: Dineren op je ‘eigen campingplek’ bij Sportcentrum Nieuwkoop

De behandeling bestaat meestal uit een relatief korte periode waarin de rug of nek weer soepel gemaakt wordt via manuele therapie en oefeningen. Vervolgens moeten de spieren hun werk weer op een “normale” manier gaan doen om te voorkomen dat het opnieuw
misgaat. Hiervoor zijn speciale stabiliserende oefeningen geschikt, maar ook kracht- en conditietraining. Om klachten in de toekomst te voorkomen of te beperken is het van belang om daarna iets aan training en een actieve leefstijl te blijven doen.

Voor behandeling en training neemt u contact op met Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, via 0172-575261/603195, stuur een e-mail naar info@bakkerendevos.nl of een WhatsApp bericht naar 06-57821791.​