Robbert-Jan van Duijn (32) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Nieuwkoop

ketting burgemeester nieuwkoop

Foto: Ambstketen gemeente Nieuwkoop. © Gemeente Nieuwkoop, Facebook

Robbert-Jan van Duijn (32) zal waarschijnlijk het stokje van Frans Buijserd over gaan nemen als burgemeester van gemeente Nieuwkoop. Vanavond is zijn naam door de Vertrouwenscommissie voorgedragen in de vergadering van de gemeenteraad. Hoewel er nog een Koninklijk besluit genomen moet worden om het allemaal officieel te maken, is de kans groot dat van Duijn de nieuwe burgervader van Nieuwkoop zal gaan worden.

De bekendmaking van de eerste kandidaat op aanbeveling van de raad voor het burgemeesterschaporde van geschiktheid werd vanavond gedaan tijdens de raadsvergadering. Robbert-Jan van Duijn zal hoogstwaarschijnlijk Frans Buijserd vervangen als burgemeester van Nieuwkoop. De vergadering van de gemeenteraad was live te volgen.

Kees Egberts van het CDA sprak namens de Vertrouwenscommissie en droeg Robbert-Jan van Duijn voor als nieuwe burgemeester. “De gemeenteraad van de gemeente Nieuwkoop heeft besloten om de heer Robbert-Jan van Duijn voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Nieuwkoop”, begint Egberts.

Lees ook: Vanavond wordt de naam van de – waarschijnlijk – nieuwe burgemeester van Nieuwkoop bekendgemaakt

De vertrouwenscommissie die de aanbeveling heeft voorbereid laat weten heel enthousiast te zijn over de heer van Duijn: “Zijn vlotte, aansprekende persoonlijkheid, is een sympathieke bestuurder, is een verbinder, hij is toegankelijk, kan goed reflecteren”, stelt Egberts.

Robbert-Jan van Duijn belandde in 2018 en 2019 in de top 3 van de verkiezing ‘Beste Bestuurders onder de 40 jaar’. Eerder was van Duijn fractievoorzitter in de gemeente Aalsmeer en is hier sinds 2016 wethouder en loco-burgemeester.

Op dit moment woont Robbert-Jan van Duijn in Kudelstaart, is lid van het CDA en is 32 jaar: “Nieuwkoop krijgt dus met hem de jongste burgemeester van Nederland”, meldt Egberts. Verder laat Egberts weten dat van Duijn past in de profielschets van de nieuwe burgemeester van Nieuwkoop. Ook zou de 32-jarige van Duijn ervaring  hebben in het Schiphol-dossier en de Kringpoort Aalsmeer.

“Zijn benoeming zou gezien worden als een aanwinst voor de Nieuwkoopse samenleving en Robbbert-Jan is er voor alle inwoners van Nieuwkoop” rondt Kees Egberts namens de Vertrouwenscommissie af.

 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?