Door de Corona crisis zijn veel mensen gedwongen om thuis te werken in plaats van op kantoor. Hierdoor is er een groter risico op pijnklachten in de nek, schouders/armen en rug. Aan thuiswerken kleven namelijk nogal wat nadelen. Allereerst is de werkplek thuis vaak niet optimaal waardoor er gewerkt wordt in ongunstige houdingen zoals werken aan de keukentafel, op een laptop en/of op een ongeschikte stoel. Daarnaast is het risico om thuis langer achtereen door te werken ook groter; je wordt immers niet gestoord door collega’s of andere zaken die afleiden van het werk. Dit geldt uiteraard niet als er thuis ook nog kinderen rondlopen maar dat is vaak weer een stress factor die ook invloed heeft op het werk en de houding.

Gelukkig is er aan een aantal van deze zaken wel wat te doen. Onder normale omstandigheden wordt er vaak een beroep gedaan op de fysiotherapeut maar fysieke behandelingen zijn op dit moment vrijwel niet mogelijk. Toch hebben de fysiotherapeuten van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar wel enkele tips.

Belangrijk is het om niet te lang achtereen achter de computer te zitten; sta bijvoorbeeld ieder half uur even op, loop een rondje en doe wat strekoefeningen voor de rug, slinger wat met de armen, rek je uit, kortom, kom even uit die werkhouding. Plan daarnaast ook regelmatig, bijvoorbeeld na 2 uur, even een pauze in en maak een stevige wandeling van 15- 20 minuten. Dit is niet alleen goed voor het lichaam maar zeker ook voor de geest. Daardoor heb je weer meer energie voor het werk.

Indien er toch klachten blijven is het wellicht zinvol even contact op te nemen met de fysiotherapeuten van Bakker & De Vos via 0172-575261/603195, via info@bakkerendevos.nl of door de lichaamscheck te doen op de website https://www.hierhebikpijn.nl/. Aan de hand van deze check kan de fysiotherapeut contact opnemen via beeldbellen of gewoon telefonisch om wellicht wat meer gericht advies te geven wat betreft het omgaan met de klachten, bepaalde oefeningen en houdingen. Tenslotte vind je op onze website verschillende adviezen, tips en filmpjes die je helpen om in beweging te blijven! Kijk op https://www.bakkerendevos.nl/fysiosport/thuis-oefenen