Jeannet van den Berg-van Egmond bij haar schilderijen in Gezondheidscentrum De Aar. ©Bakker & De Vos

Bakker & De Vos heeft in haar centrum in zowel Ter Aar als Nieuwkoop nieuwe exposities ingericht. Beide expo’s zijn te bezoeken.

Op de Vijverhof in Nieuwkoop is het inmiddels de 24ste expositie sinds de opening van Gezondheidscentrum De Vijver in 2012. Het zijn de werken van Bert Tas en Ruud Willemse die daar te zien zijn. In Ter Aar, in Gezondheidscentrum De Aar, bestaat de vierde expositie uit werk van Jeannet van den Berg-van Egmond.

Grafiek, etsen en tekeningen
Bert Tas (links) en Ruud Willemse bij hun werken in Gezondheidscentrum De Vijver

De tentoonstelling in Nieuwkoop bestaat uit grafiek, etsen en tekeningen van Bert Tas en Ruud Willemse. Bert’s werk bestaat, naast zuivere etsen, uit gemengde technieken wat een verruiming betekende in de benadering en het creatief vastleggen van zijn onderwerpen. Mens, natuur en beweging vormen zijn inspiratiebronnen en dat resulteert in een grafisch spel met kleuren, lijnen en vlakken.

Ruud is al vele jaren actief als kunstenaar en was lid van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging ‘De Onafhankelijken’, een club die al sinds 1912 streeft naar vrijheid in werken en exposeren. Hij exposeerde, net als Bert, eerder in het Bakker & De Vos centrum, met een expositie die als thema had: ‘Teekenen is spreken en schrijven tegelijk’, een tekst die ook te bewonderen is op de gevel van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Realistische schilderijen

In Ter Aar sieren de werken van Jeannet de ruimte de komende maanden. Zij schildert sinds 2005 en werd vooral geïnspireerd door het werk van Gerard Huysman van wie ze ook les kreeg in de techniek van het olieverfschilderen. Ook leerde ze van hem hoe te kijken naar schilderijen. Ze leert nog steeds en heeft vooral affiniteit met het realistisch schilderen. Onder andere de foto’s van Steve Meccurry vormen voor haar een inspiratiebron. Hij maakt prachtige foto’s van mensen in Azië tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Je bent welkom om even binnen te lopen in Nieuwkoop en Ter Aar en te genieten van de exposities.