Eigenaren van Restaria Plein 21, Raymond en Suus Filippo, zijn er helemaal klaar voor. ©Anke Steffers

Zaterdag bakten Raymond en Suus Filippo honderden frietjes. De opening begin januari kon niet doorgaan, maar de twee wilden hun Restaria toch vast presenteren aan Nieuwkoop. Vanaf morgen start Plein 21 op het Reghthuysplein in Nieuwkoop met To go.

De ijsvitrine is gevuld. ©Anke Steffers

“We gaan open met een kleine kaart. Hiervoor openen we het cafetariagedeelte van Plein 21. Klanten kunnen snacks bestellen, burgers, ijs, hot drinks, waaronder warme chocolademelk en glühwein, en zoete lekkernijen”, vertelt Raymond. “De uitgebreidere grote kaart met lunch- en dinergerechten gaat in wanneer we volledig open mogen.”

Op dat moment gaan Raymond en Suus voor een grootse opening. “We willen er een grootse openingsweek van maken met aantrekkelijke acties.”

Gratis patat

Het uitdelen van porties gratis patat afgelopen zaterdag was onderdeel van de geplande opening begin januari. Toen de lockdown bepaalde dat de horeca gesloten moest blijven, besloot het ondernemerspaar de friet alsnog uit te delen. “Ruim zeshonderd frietjes hebben we staan bakken. Het was echt een groot succes.”

Plein 21 To go is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 20:00 uur. Staat het licht op groen voor openstelling van de volledige horeca, dan is de Restaria alle dagen van de week (in de winter op dinsdag uitgezonderd) open.

www.restariaplein21.nl
Facebook restariaplein21