Repair Café en Digi Café in bibliotheek Nieuwkoop

’t Gilde verzorgt regelmatig een Repair Café en Digi Café in de Nieuwkoopse locatie van Bibliotheek Rijn en Venen aan De Verbinding.

Wat doe je met een stofzuiger die het niet meer doet? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Nee toch? Neem je kapotte spullen mee naar het Repair Café en ga samen met de handige vrijwilligers aan de slag. Gereedschap en materialen zijn gratis te gebruiken.

Het Repair Café wil repareren terugbrengen in de lokale samenleving. Overal in Nederland, maar ook wereldwijd, verschijnen steeds meer Repair Cafés. We zijn te ver doorgeschoten met de wegwerpmaatschappij, waardoor de afvalberg steeds groter wordt. Repareren past in het terugdringen van deze afvalberg én in het tegengaan van de schaarste aan grondstoffen.

Digi Café

Heb je vragen over je tablet, iPad, e-reader, laptop, smartphone óf over onze digitale dienstverlening, zoals het lenen van e-books of de Bibliotheek Wise-App? De begeleiders van het Gilde helpen je graag.

Op afspraak

De eerstvolgende gecombineerde Repair-/Digi Café is maandag 20 december. Maak een afspraak via de website van de Rijn en Venen of bel naar 06-82899998. Toegang is vrij.

Bron: www.bibliotheekrijnenevenen.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?