Raad het Geluid met Stichting GoedeDoelenDag

Stichting GoedeDoelenDag zet zich al sinds 2014 in voor lokale goede doelen. Omdat er voorlopig fysiek nog weinig georganiseerd kan worden, is de stichting het onlinespel Raad het Geluid gestart.

Elk jaar kiest Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop een lokaal doel. Middels verschillende activiteiten haalt zij het hele jaar door geld op voor dit doel. Vanwege Covid 19 en alle beperkingen daaromtrent heeft de stichting dit jaar gekozen voor meerdere doelen. “Door alle onzekerheid met wat wel en niet mag, hebben we meerdere doelen gekozen. Zo kunnen we makkelijker bereiken wat zij willen”, legt de stichting uit op haar Facebookpagina.

De doelen van 2021 zijn:

  • Futurahuis in Nieuwveen – gymnastiekattributen
  • De Bakkerskar in Aarlanderveen – de oude bakkerskar in oude staat herstellen
  • Dorpsboerderij in Nieuwkoop – een betere leefomgeving voor de dieren in en rond de vijver. De waterkwaliteit moet verbeteren en daarom wil de boerderij graag een zuurstofverbeteraar en fontein
  • De Beleefspeeltuin in Nieuwveen – aankleding
Raad het Geluid

Omdat niet duidelijk is of Stichting GoedeDoelenDag evenementen kan organiseren waarmee zij geld ophaalt voor de gekozen doelen, is de stichting begonnen met de onlineactie Raad het Geluid. Zowel op haar Facebookpagina als op haar website is het geluid te horen. Wie een gokje wil wagen, stuurt via Messenger in Facebook een bericht naar GoedeDoelenDag. Via een betaalverzoek maakt de deelnemer 1 euro over waarna deze zijn of haar gok doorgeeft. Wie het geluid raadt, wint een leuk prijsje.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?