Met het mooie weer buiten lijkt het nog steeds hartje zomer maar met de zomervakantie achter ons beginnen steeds meer activiteiten weer op te starten. Zo ook bij ProMove, bewegen & gezondheid.

Allereerst de Fietstest-dag op 14 september:

Het niet meer kunnen fietsen wordt door veel mensen als een beperking in het dagelijks leven ervaren. Door minder beweging neemt immers de lichamelijke fitheid steeds verder af. In de praktijk blijkt vaak dat een balansprobleem de oorzaak is waardoor mensen niet meer durven fietsen, bijvoorbeeld bij het op- en afstappen, maar ook de snelle handelingen op een fiets kunnen problemen geven.

Op 14 september van 11 – 15 uur wordt er door ProMove weer een fietstest-dag georganiseerd op een veilig parcours bij de Kaleidoskoop in Nieuwkoop. Het is dan mogelijk voor alle inwoners van de Gemeente Nieuwkoop en de wijde omgeving om, onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut en ergotherapeut, kennis te maken met diverse soorten, vaak elektrische, (balans)fietsen zoals een driewieler, een balans fiets en een lage instapfiets.

De voorgaande fietstest-dagen waren een groot succes en werden, net zoals dit jaar, georganiseerd in samenwerking met fietsenspecialist Van Raam. De Fietstest dag is speciaal bedoeld voor mensen die zich door een chronische aandoening of door hun leeftijd, niet meer veilig voelen op een gewone fiets en daardoor gestopt zijn met fietsen terwijl ze het nog wel graag zouden willen.

Heeft u interesse? Neem dan contact op middels onderstaande informatie. Een afspraak maken is noodzakelijk.

Ook start er een nieuwe startersgroep hardlopen Ter Aar:

Al langere tijd van plan om te gaan hardlopen? Dan is dit is hét moment om dit verantwoord op te pakken in de nieuwe startersgroep van ProMove, bewegen & gezondheid.

Op donderdag 8 september start om 20.45 Cora Broer, hardlooptrainer bij ProMove, weer met een nieuwe groep voor beginnende hardlopers. Deze groep traint op de donderdagavond gedurende 3 maanden met als doel het volbrengen van een duurloop van 5 km in een tijd van rond de 30 minuten. De groep start vanaf het Gezondheidscentrum “De Aar” aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar.

Voor de beginnende hardloper is deze loopgroep een ideale manier om onder professionele begeleiding te beginnen met hardlopen. Schoenen aan en hardlopen maar, makkelijker kan het niet…. Een ideale manier voor jou om met een aantal gelijkgestemden de uitdaging aan te gaan: het hardlopen oppakken en werken aan je looptechniek en conditie!

En, bijkomend voordeel, na afloop van deze hardlooptraining bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar één van de vaste hardloopgroepen.

Nieuw email adres ProMove:

De overgang van Bakker & de Vos naar ProMove begint steeds meer vorm te krijgen. Sinds afgelopen week is ProMove bereikbaar op ons nieuwe, onderstaande e-mailadres. Ook onze website is aangepast naar het nieuwe ProMove adres en er wordt hard gewerkt aan onze nieuwe website. Uiteraard is onze oude website nog bereikbaar en e-mail verstuurd naar ons oude adres wordt netjes doorgestuurd naar het nieuwe adres.

Ook wordt het team van ProMove binnen enkele weken in nieuwe ProMove kleding gestoken.

Contact:

Heeft u interesse in de fietsdag of de startende hardloopgroep? Neem contact op met ProMove, bewegen & gezondheid. Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-603195, stuur een mail naar info@promove.nu of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. Meer informatie vindt u ook op www.promove.nu