Het Kruidvat op de Kolfbaan in Nieuwkoop kreeg donderdag bezoek van een winkeldief. Vrijdagmiddag werden zij en en een tweede persoon opgepakt in Hendrik Ido Ambacht.

De dieven konden worden gepakt doordat een oplettende winkelmedewerkster van de winkel in Hendrik Ido Ambacht één van de twee, een vrouw, betrapte. Zij zette het op een lopen en stapte in een gereedstaande auto. Tijdens haar vlucht gooide zij een deel van de buit weg. Dankzij het noteren van het kenteken kon de politie in H.I. Ambacht de auto opwachten bij het huisadres. Daar werden beide inzittenden – een  man van 49 en een vrouw van 53 – aangehouden. De gestolen goederen, waaronder cosmetica, werden in de auto aangetroffen. De twee zitten nog vast in het arrestantencomplex in Gouda.

Herkend

Collega’s van Alphen sloegen aan op het signalement in combinatie met de auto. Nader onderzoek wees uit dat de twee ook verantwoordelijk zijn voor een winkeldiefstal bij het Kruidvat in Alphen aan den Rijn eind januari. Hier is voor enkele duizenden euro’s aan producten gestolen. Vervolgens werd ook duidelijk dat de twee in Nieuwkoop hadden toegeslagen.

Bron: Facebook Politie basisteam Kaag en Braassem