Op de voorgrond werk van Coren Geus, op de achtergrond schilderijen van Jan Teunissen. ©Anke Steffers

Hoeve Rijlaarsdam aan de Nieuwveenseweg 59 in Nieuwkoop opende zaterdag haar sfeervolle ‘Winter Art Expo’.

De Winter Art Expo is een jaarlijks terugkerende expositie in de wintermaanden. Niet verbonden aan een thema, zodat er voor de bezoekers veel verschillende werken te bewonderen zijn. “Onze vaste kunstenaars hebben ons van prachtige nieuwe stukken voorzien”, vertelt Roos Rijlaarsdam. “Maar ook het continu speuren naar nieuwe veelbelovende kunstenaars en het volgen van hen heeft een veelheid van in het oog springende, nieuwe werken opgeleverd. Zoals gebruikelijk geven we de expositie een sfeervolle entourage, passend bij de tijd van het jaar.”

Hoofdredacteur van De Nieuwkoper, Anke Steffers, bezocht de expositie zaterdag. In haar column voor De Omroeper schrijft zij over de schilderijen: “Zeer uiteenlopend werk, veelal realistisch, waarbij je van heel dichtbij moet kijken om te geloven dat het echt geen foto is.”

Openingsweekend

Hoeve Rijlaarsdam hield haar openingsweekend op 13 en 14 november en maakte deze extra speciaal. Op beide dagen waren er kunstenaars in de galerie bezig met een nieuw werk. “Op deze manier konden de bezoekers zien hoe de werken opgebouwd, bedacht en gemaakt worden uit de handen van de kunstenaars zelf.”

Werk van Marc Langer. ©Anke Steffers
Werk van Ralf Heynen. ©Anke Steffers

De Winter Art Expo is te bezoeken tot en met zondag 13 februari. Geopend maandag, dinsdag en woensdag op afspraak; donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag, tweede kerstdag en Nieuwjaarsdag van 13:00 tot 17:00 uur.

Haagse Schooldag expo

De Haagse Schooldag expositie in Hoeve Rijlaarsdam is nog te bezoeken tot woensdag 24 november. Vervolgens verhuizen de werken naar de bekende Pulchri Studio in Den Haag, naar de Weissenbruchzaal. Oud-burgemeester Frans Buijserd hielp een handje om dit te realiseren. De opening van de Haagse Schooldag Nieuwkoop expositie in Pulchri is zaterdag 4 december om 15:00 uur.

www.rijlaarsdam.nl