Wethouder Antoinette Ingwersen opent Hart voor Kunst. ©Gemeente Nieuwkoop

De Nieuwkoopse Liselotte van der Zwet, een van de deelnemende kunstenaars, en wethouder Antoinette Ingwersen openden zaterdagmiddag 24 juli ‘Hart voor Kunst’. 

​Hart voor Kunst is van 24 juli tot en met 29 augustus. Vijf weken lang kunnen bezoekers verschillende exposities in de etalages van winkels en bedrijven in Nieuwkoop, Langeraar en Noorden bekijken. De verschillende kunstvormen gaan van keramiek, brons, schilderijen naar fotografie, etsen, textielkunst en mixed media.

Extra bijzonder dit jaar is de POP-UP Galerie aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Hier zijn, naast kunst bekijken, kleine kunstzinnigheden te koop, zoals ansichtkaarten, samengesteld uit werken van de deelnemers. 

EERDER:
Tweede Hart voor Kunst: Meer kunst, meer locaties en een pop-up galerie

Agenda

Maar de agenda van Hart voor Kunst is ook gevuld met andere activiteiten:

Tot en met 29 augustus verzorgt de Kunstkring ook ‘Zomerkunst’ in het Reghthuys in Nieuwkoop. Met in de laatste week een expositie van de Kunstkring-leden zelf in het thema ‘Vaart’.

Op 24 juli was de opening van Hart voor Kunst op het Reghthuysplein onder begeleiding van koor L’Amuze. Meerdere demonstraties waren deze dag te bekijken op het plein.

Verder wordt het plein in Noorden op 21 augustus omgetoverd in de Franse sferen in samenwerking met Café de Klinker met een mini- Montmartre, waar kunstenaars live aan het werk zijn.  

Hart voor Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Vereniging ’t Reghthuys, BIZ-ondernemers Nieuwkoop en de ondernemers van Langeraar en Noorden.