Open Monumentendag in Nieuwkoop op 14 en 15 september

open monumentendag nieuwkoop

Foto: Ter illustratie, Pixabay

Op 14 en 15 september is het Open Monumentendag, één van de grootste Nederlandse culturele evenementen. Door heel Nederland zijn er meer dan 4.000 monumenten gratis te bezoeken. Zo’n tachtig procent van alle Nederlandse gemeenten doet mee aan de Open Monumentendag. Ook Nieuwkoop doet mee: er zijn meer dan 70 deelnemende locaties in de gemeente die gratis te bezoeken zijn op deze dagen.

Dit jaar is het thema ‘Plekken van Plezier’. Er staan verschillende activiteiten gepland in de gemeente Nieuwkoop: zo wordt er op drie verschillende locaties aandacht besteed aan de café van vroeger, is er een expositie in het Reghthuys, is er een kroegentocht en is er een fototentoonstelling in de Remonstrantse Kerk in Nieuwkoop.  Op deze dag is het ook de vijftiende keer dat het Torenschuddersfeest in Nieuwkoop georganiseerd wordt.

Lees ook: Torenschuddersfeest 2019: dit is het programma

Op de website van Open Monumentendag Nieuwkoop zijn alle locaties te vinden die open zijn op zaterdag en/of zondag. Met name café’s in Nieuwkoop stellen hun locatie open tijdens deze dagen. “Omdat café’s zeker in het verleden de plekken waren om plezier te hebben zijn de café’s (en theehuizen, restaurants etc.) in de gemeente uitgenodigd deel te nemen. Ook die deelnemers zijn opgenomen onder de activiteit kroegentocht.“, aldus Open Monumentendag Nieuwkoop op de website.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?