Het ooievaarsnest op Dorpsboerderij Nieuwkoop is weer bezet. Gisteren moesten meneer en mevrouw ooievaar echter even van hun nest af, want hun verblijf had een schoonmaak- en opknapbeurt nodig.

De hoogwerker, beschikbaar gesteld door Kuijf Milieudiensten BV, werd het terrein opgereden en Idem & Dito gingen met het bakje mee de hoogte in. Zij zouden dat varkentje wel even wassen. Materiaal ging mee om het vuil uit het nest te verwijderen. Ook gingen er wilgentakken mee omhoog. De vlecht-skills van Idem & Dito kwamen goed van pas bij het vlechten van de takken in het nest. Door hun nijverheid kan het ooievaarsverblijf weer stevig en schoon het broedseizoen in. “De missie is geslaagd, best wel spannend”, blikken Idem & Dito terug.

Naar hun zin

Meneer en mevrouw ooievaar hielden de twee varkentjes goed in de gaten. Na twintig minuten was het klusje geklaard en nog geen tien minuten later kwamen de tortel’ooievaars’ terug op hun nest. “Zij hadden het al direct weer zichtbaar naar hun zin”, aldus Idem & Dito.

Bron: Facebook Dorpsboerderij Nieuwkoop