Ontdek Nieuwkoop onthult promotievideo ‘Bij ons op de Nieuwkoopse Plassen’

Bij ons op de Nieuwkoopse Plassen. Dat is de naam van de nieuwe promotievideo die toeristisch platform Ontdek Nieuwkoop onlangs onthulde. In de video zijn prachtige beelden van onder meer de Nieuwkoopse Plassen te zien en komt burgemeester Robbert-Jan van Duijn aan het woord.

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn trapt de drie minuten durende video af met een welkomstwoordje: “Welkom in Nieuwkoop, ik ben Robbert-Jan van Duijn, burgemeester van deze gemeente midden in het Groene Hart. Ik ben trouwens ook nog eens de jongste burgemeester van Nederland“, aldus de burgervader. 

Meer lokale gezichten komen voorbij in de promovideo: Zo vertelt rietsnijder Daan de Rijk hoe het open landschap van de Nieuwkoopse Plassen wordt behouden. Ook Roos Rijlaarsdam schittert in de video; de eigenaresse van ‘de Kunstgalerie in kunstenaarsdorp Nieuwkoop’ vertelt enthousiast dat ons dorp door vele schilders op het doek vereeuwigd is.

ZIE OOK:
Hoe Ontdeknieuwkoop.nl ook in deze tijd interessant blijft

Fotograaf Leo Drughorn neemt bijna de plaats van een weerman op televisie in zo gedetailleerd als hij de natuur van de Nieuwkoopse Plassen omschrijft: “De Nieuwkoopse Plassen en diverse plekken hier omheen zijn het hele jaar door heel fotogeniek. Soms prachtige wolkenpartijen die reflecteren in het water en af en toe een zeldzame vogel die ik heel graag vastleg.

Boswachter Juriaan van Leeuwen van Natuurmonumenten vertelt in de video meer over de dieren die te vinden zijn rond het plassengebied, terwijl hij een opgezette otter in zijn handen houdt.

Watersporter Meike en schaatsliefhebber Jasmijn Stuivenberg delen beiden hun eigen liefde voor de activiteiten op het (bevroren) water. Henk Langejans, smid bij Smederijmuseum Nieuwkoop, sluit de video af met de boodschap dat de Smedendagen in Nieuwkoop – een jaarlijks terugkerend event – een ‘schitterend mooi evenement is’.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?