Online kookworkshop met de chefkok van Hoeve Rijlaarsdam Feesten & Meetings

Gezellig samen thuis koken met hulp via Zoom, dat is de insteek van de workshop zaterdag. ©Pixabay – Werner Heiber

Hoeve Rijlaarsdam Feesten & Meetings uit Nieuwkoop verzorgt zaterdag 16 januari een online kookworkshop met de eigen chefkok Wouter Berghuis, die het idee ontwikkelde samen met Luuk Volker. Keukenprins(es) of niet, iedereen kan meedoen.
 
Wie zich aanmeld, kan op vrijdag 15 en zaterdag 16 januari een vers kookpakket – voor twee personen – bij de Hoeve ophalen. In het pakket zitten geprepte ingrediënten (halffabricaten) die thuis afgemaakt moeten worden. Dat hoeven de deelnemers gelukkig niet zonder hulp te doen.
 
Zaterdag om 17:00 uur begint een Zoom meeting en kunnen de deelnemers meekijken met het bereiden door de koks en hun voorbeeld volgen. De deelnemers krijgen een Zoom code om in te loggen op de genoemde tijd. De workshop duurt ongeveer 3 uur.
 
Menu
Het menu wat Wouter en Luuk samen met de thuiskoks gaan maken, is als volgt:
 
– Geroosterde coquille op couscous met truffelpapier en een dressing van oude balsamico en olijfolie.
– Gebakken tamme eendenborst op risotto met eekhoorntjesbrood en een nage van gebakken beukenzwammen en bosui.
– Panna cotta van kokos en witte chocolade, met een compote van sinaasappel en nougatine van geschaafde amandelen.
 
Roos Rijlaarsdam van Hoeve Rijlaarsdam Feesten &Meetings laat weten: “Zit er iets tussen waar je niet tegen kan of wat je niet lust? Dan gaan we daar natuurlijk iets anders moois voor maken.”
 
De kosten bedragen 95 euro per pakket. Daarbij is ook een bijpassend wijntje mogelijk. “Geef dit even door bij je aanmelding”, aldus Rijlaarsdam. Aanmelden kan via de mail, roosrijlaarsdam@gmail.com en de Facebookpagina van Hoeve Rijlaarsdam.

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?