Beeld: Yvonne Jordan van Wilnis-Dorp (l) met Bas en Anne Bobeldijk.

Vandaag de dag kan een uitslag van een coronatest enkele dagen op zich laten wachten. Erg lastig voor werknemers en werkgevers die snel weer aan de slag willen, maar niet zeker weten of zij besmet zijn met het virus. Reden genoeg voor ondernemer Bas Bobeldijk om een snellere coronatest te realiseren.

Bas Bobeldijk heeft het project Corona-sneltest Groene Hart samen met zijn vrouw Anne en Wilnis-Dorp Medisch Centrum gerealiseerd. Volgens de Nieuwkoopse ondernemer – die sinds enige tijd ook een Jumbo vestiging in Amsterdam heeft – is de test ‘vergelijkbaar met de standaard GGD-test’, maar heb je met deze test al binnen 15 minuten de uitslag.

De snelle coronatest wordt uitgevoerd onder toeziend oog van dr. Beeker van de GoedGezondGroep. De gevoeligheid van de test zou 93% zijn, met een selectiviteit van 99%.  “Dit zijn normale waarden voor testen, want 100% is met geen enkele test te garanderen”, aldus Bobeldijk.

ZIE OOK

Opnieuw winkelwagen per klant verplicht bij Jumbo Nieuwkoop

Werkgevers betalen € 120,- (ex btw) per test. Als particulier ben je € 145,- per test kwijt. Afspraken kunnen gemaakt worden via www.coronasneltestgroenehart.nl of via telefoonnummer 0297-441044. Let op: de tests worden niet vergoed door zorgverzekeraars.