Het evenemententerrein is vandaag de dag drukker dan normaal. Vanmiddag – en op het moment van schrijven- waren er tientallen kinderen op het veldje aanwezig om een balletje te trappen op het grasveld en het panna-pleintje. Opvallend, gezien de overheid de scholen heeft gesloten uit voorzorg om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te minimaliseren.

Een groot gedeelte van Nederland was in rep en roer toen het kabinet in eerste instantie de scholen niet wilde sluiten. Nu er uiteindelijk toch besloten is om alle scholen vanwege de Coronadreiging te sluiten, lijken enkele Nieuwkopers deze maatregelen in de wind te slaan. Op het evenemententerrein zijn op dit moment tientallen kinderen aan het voetballen. Anderhalve meter afstand? Echt niet.

ZIE OOK:

SV Nieuwkoop: “Gebruik onze accommodatie niet!”

Gisteren deed SV Nieuwkoop ook een noodoproep: er werd een grote groep voetballende kinderen gespot op veld één van de Nieuwkoopse voetbalvereniging. 

De overheid kondigde eerder nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Mensen worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en zelfs supermarkten vragen om minimaal anderhalve meter afstand te houden. Ook horecagelegenheden sloten afgelopen zondag om 18.00 uur hun deuren. Uiteten is ook verleden tijd: wel bieden enkele restaurants sinds kort de mogelijkheid tot bezorging.