Omstanders en burgers hielpen politie bij aanhouding winkeldieven Kruidvat

Omstanders, personeel en burgers hebben gisteren een grote bijdrage gehad in de aanhouding van de drie winkeldieven die bij Kruidvat in Nieuwkoop wilden toeslaan.

LEES OOK:
Achtervolging na winkeldiefstal bij Kruidvat Nieuwkoop – drie aanhoudingen

Een oplettende burger in het Kruidvat had gistermiddag snel in de gaten dat drie klanten proletarisch aan het winkelen waren. Op het moment dat zij het personeel informeerde, waren de klanten inmiddels naar buiten gelopen. Samen met het personeel en omstanders wisten zij te voorkomen dat één van de drie dieven er vandoor ging.

Wijkagenten die snel ter plaatse waren, konden hem aanhouden. De twee anderen wisten te ontkomen in een personenauto.

Achtervolging

Dankzij een duidelijke omschrijving en het kenteken zagen andere agenten de auto rijdend over de provinciale weg N231 toen deze hen tegemoet reed. Een korte achtervolging volgde en eindigde in de Dorpsstraat van Aarlanderveen. De bestuurder kon direct worden aangehouden. De passagier nam echter de benen.

Met oplettende burgers die de passagier in hun tuin hadden zien rennen en met behulp van de politiehelikopter kon de aanhouding van de derde winkeldief niet lang meer uitblijven. Na tien minuten konden agenten een kleine kilometer verderop op de Hogedijk de derde verdachte aanhouden.

Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Gouda en de auto is in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak verder. De gestolen goederen met een waarde van enkele honderden euro’s zijn teruggebracht naar het Kruidvat.

Complimenten

“Nogmaals dank en onze complimenten aan de inwoners van Nieuwkoop en Aarlanderveen die ons hebben geholpen”, schrijft de politie op haar Facebookpagina. “Heb je in Nieuwkoop geholpen bij het tegenhouden van één van de verdachten en nog niet met ons gesproken? Dan komen wij graag in contact. Stuur ons een privébericht via Messenger of neem contact op middels 0900-8844.”

Bron: Facebook Politie Basisteam Kaag en Braassem


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?