De geboren en getogen Nieuwkoopse Ellis van Zijll lanceert dit jaar maar liefst twee boeken. Op dinsdag 26 april is haar jeugdboek ‘Nachtmerriewedstrijd’ verschenen, dat wordt uitgegeven door uitgeverij Hamley Books. Op zaterdag 14 mei komt haar nieuwe Young Adult Fantasy boek ‘Het ibis hof’ uit. Dit boek wordt gepubliceerd door Godijn Publishing.

Nachtmerriewedstrijd
Onder het pseudoniem Ellis Van Steen heeft Ellis een spannend griezelboek geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar. In ‘Nachtmerriewedstrijd’ volgen wij Liroy, die de beste basketbalspeler is van het lokale team. Hij droomt ervan om professioneel basketbalspeler te worden. Op een dag komt hij in een steegje een mysterieuze man tegen die hem belooft dat deze droom zal uitkomen met het aanbod dat hij doet.

Het ibis hof
‘Het ibis hof’ is een Young Adult verhaal waarin de genres Fantasy en Romance hand in hand gaan. De wereld in het boek is geïnspireerd op Oud-EgypTsche mythologie. We volgen zussen Yanara en Asenath, die na het verschijnen van een boodschapper op zoek gaan naar het Hof der Goden.

Ellis van Zijll
Ellis van Zijll (1997) is geboren en getogen in het polderachtige Nieuwkoop. Vanaf dat ze op school bij de boekenplanken kan, leest Ellis. Sinds 2009 is schrijven haar passie. Naast het schrijven van griezelboeken voor kinderen en jongeren richt zij zich ook op Young Adult Fantasy. Begin 2020 verscheen haar eerste Young Adult Fantasy boek ‘Abdij van de nacht’. ‘Het ibis hof’ is haar tweede publicatie. Onder het pseudoniem Ellis Van Steen schrijft zij spannende jeugdboeken waar ‘Nachtmerriewedstrijd’ haar eerste publicatie is. Alle boeken zijn vanaf hun releasedatum verkrijgbaar bij iedere (online) boekhandel.