Nieuwkoops nieuws maken we samen… Maak het méé!

Ruim een jaar geleden hebben we de website en sociale mediakanalen van De Nieuwkoper overgenomen. Onze ambitie is het om het lokale nieuws te verzamelen en te verspreiden onder de Nieuwkopers. Groot en klein. Serieus en grappig.

Onder leiding van hoofdredacteur Anke Steffers is De Nieuwkoper in de afgelopen vijftien maanden uitgegroeid tot hét lokale medium van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop. We bedienen iedere dag bijna tweeduizend unieke bezoekers met grote en kleine verhalen uit de lokale samenleving, van politiek tot sport, van cultuur tot amusement. Daarmee staan we midden in de lokale samenleving en het verenigingsleven.

Inmiddels hebben we ook een succesvolle samenwerking met het lokale weekblad De Omroeper en we zullen ons partnernetwerk nog verder uitbreiden.

Alleen… helaas gaat Anke ons verlaten. Ze heeft het te druk met haar eigen bedrijf om de kar van De Nieuwkoper te blijven trekken. Dat is heel jammer, maar tegelijk zijn er veel kansen om De Nieuwkoper naar een volgende fase en naar een nóg hoger niveau te brengen.

En daarvoor zoeken we jou!

Lokaal nieuws is gewoon heel erg belangrijk. Want hoe dichterbij iets gebeurt, hoe meer impact het heeft. We zoeken daarom lokale redacteuren en een eindredacteur voor De Nieuwkoper. We bouwen een nieuw team van Nieuwkopers die het leuk vinden om verhalen te verzamelen, te maken en te verspreiden. Met of zonder foto’s. Met of zonder video. Met of zonder commentaar. Maar altijd uit, in of voor Nieuwkoop.

Jij als redacteur

Je schrijft berichten over Nieuwkoop. Als het lukt, maak je ook een foto of video voor bij het verhaal. Het aantal woorden is meestal tussen de tweehonderd en vijfhonderd. Je bedenkt een pakkende titel en ondertitel, die ook als link op de sociale mediakanalen wordt gepost.

Jij als eindredacteur

Je controleert en indien nodig redigeert de berichten van redacteuren. Ook beoordeel je binnengekomen (pers-)berichten op relevantie en wenselijkheid. Je helpt de redacteuren bij journalistieke keuzes en je borgt de kwaliteit van de berichten.

Ben je maar een paar uur per week beschikbaar?

Geen probleem! We gaan voor een groot team van redacteuren, want veel handen maken licht werk!
Vind je jezelf niet goed in Nederlandse spelling of grammatica?
Geen probleem! De eindredacteur kan je ondersteunen en zorgt voor een controle op je spelling!
Wil je niet met je naam als auteur van de berichten worden vermeld?
Geen probleem! We zijn heel creatief met het verzinnen van leuke pseudoniemen.

Als je maar weet wat er in Nieuwkoop gebeurt, en als je je maar aan de basisprincipes van goede journalistiek wilt houden: Eerlijk en onafhankelijk, en altijd met hoor en wederhoor.

Nieuwkoops nieuws maken we samen… Maak het méé!


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?