15 april – inspiratiedag voor jonge en aanstormende schrijvers  

Op zaterdag 15 april 2023 is de tweede editie van ‘Boekgerei – Gereedschap voor je boek’ bij De Veste in Woerden. Een evenement voor jonge en andere beginnende auteurs om inspiratie op te doen voor het schrijven van een verhaal of boek. Wethouder cultuur van Woerden Jelmer Vierstra komt de dag openen. 

Boekgerei duurt van 10.00 tot 16.30 uur en bevat lezingen en workshops van drie verschillende auteurs. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over het schrijverschap, vertellen we waarom je al dan niet mee zou doen aan schrijfwedstrijden en bieden de mogelijkheid om een verhaal te schrijven voor een bundel voor het goede doel. 

Workshops van bekende auteurs 

Er staan klinkende namen op het programma. Wat dacht je van Maren Stoffels die zich in het schrijven richt op Young Adults. Zij vertelt iets over personageontwikkeling en eerste ideeën voor een boek. John Brosens die zowel voor jongeren als voor volwassenen schrijft, gaat in op spanning. Hoe creëer je dat in een verhaal en waarom is dat eigenlijk belangrijk? Tosca Menten heeft al meer dan vijftig boeken op haar naam staan en een van haar geheimen is het gebruik van humor. Hoe doe je dat? In een lezing vertelt ze er over en daarna ga je er in een workshop zelf mee aan de slag.  

Zelf meedoen 

Meedoen aan schrijfwedstrijden dwingt je om actief met het schrijven aan de slag te gaan. John Brosens is jurylid bij verschillende schrijfwedstrijden en vertelt waarom meedoen leuk en nuttig is. Meedoen kan ook in de periode na Boekgerei. Schrijf een verhaal voor de Decemberbundel die uitkomt voor het goede doel: Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden. Misschien wordt jouw verhaal wel uitgekozen voor deze bundel. 

En verder 

De presentatie van de dag is in handen van dagvoorzitter Maarten Tuit, een gastheer die de vaart in het programma weet te brengen en houden. Hij zal de deelnemers ook onderling ervaringen laten uitwisselen over het schrijversvak en het schrijfproces. De organisatie van Boekgerei 2023 is in handen van DTP-er Raymond Zachariasse, Auteur Tosca Menten en Schrijfcoach Winny van Rij.  

Kosten 

Dankzij een Cultuurprikkel van Cultuur Platform Woerden kunnen we de dag relatief betaalbaar aanbieden. De prijs voor deze complete dag is 75 euro per persoon inclusief een kop koffie en de lunch. Betaling gaat vooraf. Daarvoor krijgen deelnemers van te voren een factuur of een betaallink toegezonden.  

Gratis voor jongeren 

Aangezien we zeker weten dat er talent is onder jongeren, willen we hen stimuleren deze dag bij te wonen. Zij hebben gratis toegang dankzij een subsidie van VSB Fonds Woerden. Dus houd je van schrijven en ben je ongeveer tussen de 15 en 22 jaar, meld je dan vooral ook aan. Vermeld bij je aanmelding je leeftijd, stuur een kopie van je ID mee en vertel ons waarom deze dag echt bij jou past.  

Aanmelden 

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar boekgerei@gmail.com.  
Meer informatie is ook te vinden op boekgerei.nl.