Gezocht: Politiek correspondent voor De Nieuwkoper

Volg jij de Nieuwkoopse politiek op de voet of heb jij hierin grote interesse? En zou je het leuk vinden om hierover in begrijpelijke taal de schrijven voor De Nieuwkoper? Dan zoeken wij jou. 

Heb jij de tijd om ‘aanwezig’ te zijn bij de raadsvergaderingen van de gemeente, op de avonden zelf, via de live-verbinding of kun jij het de volgende dag naluisteren? Vind jij het een uitdaging om van een wethouder, raadslid of de burgemeester een reactie te krijgen op besproken of besloten punten in gemeentelijke vergaderingen en vind je zo nu en dan een interview afnemen met één van hen ook geen probleem? Ben jij het type dat in het gemeenteblad iets ziet staan om hier vervolgens direct achteraan te gaan voor wat reacties en verdieping? En vind je het leuk om de social media – van de gemeente én inwoners – in de gaten te houden en pik je daar ook de nodige nieuwtjes uit om een bericht over te schrijven?

Oftewel, heb jij een neus voor het politieke nieuws en zou je hierover willen schrijven, dan komen wij graag met jou in contact. 

Wij bieden jou
  • Interessant tijdverdrijf. Zeker als je de nodige uren over hebt, kan het heerlijk zijn om je in de lokale politiek te verdiepen en soms op pad te gaan voor een interessant interview/artikel
  • Fijne begeleiding als je nog nooit geschreven hebt voor een (online) krant
  • De kans om helemaal op de hoogte te zijn van het lokale politieke nieuws
  • Een paar keer per jaar een gezellige bijeenkomst met de overige vrijwilligers van De Nieuwkoper om je te bedanken voor je inzet
Wij helpen je

Heb je nog nooit geschreven, je staat er niet alleen voor. We gooien je niet in het diepe. Wij gaan je ook vragen om af en toe een foto en/of korte video bij berichten te maken. We snappen dat je dat misschien ingewikkeld of zelfs eng vindt, maar wij helpen je met tips en kunnen jouw gemaakte filmpje monteren. Denk je dat je het allemaal nog moet leren, maar vind je het leuk óm te leren, twijfel dan ook niet, meld je gewoon aan.

Op naar een groot team

Ons doel is een enthousiast vrijwilligersteam bij elkaar te krijgen die verslag doet uit alle hoeken – kernen en dorpen – van gemeente Nieuwkoop. Vanzelfsprekend zorgen wij dat jij jouw ‘werk’ kunt doen en krijg je een vergoeding voor gemaakte onkosten. Daarnaast bieden we je de begeleiding die jij nodig hebt.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en heb je de nodige uren per week over? Stuur dan een mail met een korte motivatie en je ervaring (als je die hebt) naar anke@nieuwkoper.nl. We maken dan spoedig een koffie-/theeafspraak. Voor meer informatie of vragen kun je ditzelfde mailadres gebruiken.

Tipgevers en schrijvers

Ook zoeken wij tipgevers én (algemene) schrijvers over het Nieuwkoopse. Tipgevers zijn overal van op de hoogte, maar zien het schrijven wat minder zitten. Je kunt je aanmelden als tipgever of een mail sturen als je een tip hebt via redactie@nieuwkoper.nl.

Als correspondent aan de slag gaan voor De Nieuwkoper, wij verwijzen graag naar ons eerdere bericht hierover.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?