Word de ogen en de oren van De Nieuwkoper

Zou jij het leuk vinden om de ogen en oren te worden voor De Nieuwkoper? En heb jij tijd en zin om van wat je hoort en ziet verslag te doen op de goed bezochte nieuwswebsite Nieuwkoper.nl? Dan zoeken we jou!

De Nieuwkoper kan dagelijks rekenen op zo’n 1000 bezoekers. Op sommige dagen bezoeken zelfs 3000 mensen de website. Ook de Facebookpagina heeft ruim 3000 volgers. Veel mensen hebben dus een grote interesse voor wat er zich in gemeente Nieuwkoop afspeelt. De Nieuwkoper wil daarom het nieuws uit alle dorpskernen van de gemeente Nieuwkoop zoveel mogelijk communiceren. Om dit structureel te kunnen doen, zoeken wij in elke kern een redacteur/correspondent. Zou je een column over het lokale nieuws willen verzorgen, ook dan ben je van harte welkom.

Wie ben jij?
 • Je bent nieuwsgierig
 • Je hebt interesse voor je omgeving en de mensen die daar leven
 • Jij hebt een neusje voor nieuws en nieuwtjes
 • Jij staat midden in de samenleving of vindt het een leuke uitdaging om in dat midden te komen
 • Jij hebt contacten bij verenigingen en clubs in jouw dorp of vindt het interessant om deze contacten te gaan leggen
 • Je houdt van schrijven
 • Je draait je hand niet om voor het maken van foto’s bij een interview/reportage
 • Jij vindt het geen probleem om een paar vragen te stellen terwijl je je telefoon een video laat maken of vindt het een leuke uitdaging om dit te leren
Wij bieden jou
 • Prettig en interessant tijdverdrijf. Zeker als je de nodige uurtjes over hebt, kan het heerlijk zijn om op pad te gaan voor een interessant artikel of een leuke reportage
 • Fijne begeleiding als je nog nooit geschreven hebt voor een (online) krant
 • De kans om helemaal op de hoogte te zijn van het lokale nieuws
 • Een paar keer per jaar een gezellige bijeenkomst met de overige vrijwilligers van De Nieuwkoper om je te bedanken voor je inzet
Wij helpen je

Heb je nog nooit geschreven, gefotografeerd of gefilmd, je staat er niet alleen voor. We gooien je niet in het diepe. Vind je een video maken erg ingewikkeld, wij helpen je met tips en kunnen jouw gemaakte filmpje monteren. Denk je dat je het allemaal nog moet leren, maar vind je het leuk óm te leren, twijfel dan ook niet, meld je gewoon aan.

Tipgevers

Vind je schrijven lastig, maar ben je wel overal van op de hoogte, tipgevers zijn evengoed welkom. Hiervoor hebben wij een aantal correspondenten die breed inzetbaar zijn. Mail jouw tips naar redactie@nieuwkoper.nl.

Op naar een groot team

Ons doel is een enthousiast vrijwilligersteam bij elkaar te krijgen die verslag doet uit alle hoeken van gemeente Nieuwkoop. Vanzelfsprekend zorgen wij dat jij jouw ‘werk’ kunt doen en krijg je een vergoeding voor gemaakte onkosten. Daarnaast bieden we je de begeleiding die jij nodig hebt.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en heb je een paar uurtjes tot veel uur per week over? Stuur dan een mail met een korte motivatie en je ervaring (als je die hebt) naar anke@nieuwkoper.nl. We maken dan spoedig een koffie-/theeafspraak. Voor meer informatie of vragen kun je ditzelfde mailadres gebruiken.

Stagelopen

Zou je je stage willen lopen bij De Nieuwkoper, dan ben je ook van harte welkom. Een snuffelstage op de redactie en het veld in voor een reportage in beeld en geschrift of een langere stageperiode voor een opleiding in deze richting, meld je aan via anke@nieuwkoper.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?