Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop houdt voor de tweede keer het Nieuwkoop Jazz Festival. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn opent het evenement zondagmiddag 20 maart op muzikale wijze.

Het is de tweede keer dat dit festival door het theater georganiseerd wordt. In het verleden heeft Nieuwkoop jarenlang een succesvol jazzfestival gehad, ‘Jazz Aan De Plas’, we zetten nu vanuit het theater die traditie voort.

De belangstelling voor jazz is nog steeds groot bij veel Nieuwkopers. Dat blijkt uit de opkomst bij jazzband-optredens in lokale horeca. Met een festival dat gratis toegankelijk is, kan iedereen even binnenlopen wanneer het uitkomt om kennis te maken met deze muziekstijl.

Regionale bands

Het festival is een kleinschalig indoor evenement met bands die allemaal uit het Groene Hart komen. Het programma omvat zowel traditional als smooth jazz. Zo kun je in de theaterzaal van dixieland, swing en New Orleans jazz genieten; de traditional jazz. En voor smooth jazz kun je terecht in het restaurantgedeelte van Kaleidoskoop.

Programma

De swingende aftrap wordt verzorgd door Muziekvereniging Eensgezind met een nieuw bigband repertoire. De Dixie Six All Stars nemen het podium tijdens het welbekende Oh When The Saints van hen over. Het tweede dixielandorkest van de middag is de Paramount Jazz Band uit Gouda; zij spelen met sousafoon en het washboard als drums. Oftewel, jazz in de oude stijl. Jazzband Lamoer verzorgt toegankelijke jazz met klarinet, bas, gitaar en drums. En het combo J@zZelection komt in zijn bezetting van piano, zangeres, sax, drums en bas.

Dansgroep

Als afwisseling van de muzikale groepen is het podium ook verschillende keren voor een dansgroep, namelijk The Hague Hoppers. Zij laten je kennis maken met de Lindy Hop, de swingende dansstijl uit de twintiger en dertiger jaren. Meeswingen mag natuurlijk.

Het festival begint 13:00 uur, de laatste noten klinken rond 18:00 uur. Je kunt vrijblijvend binnen lopen, reserveren is niet nodig. Meer informatie vind je via deze link.

www.theater-kaleidoskoop.nl