Nieuwkoop afvalkalender 2020: alles wat je moet weten

afvalkalender nieuwkoop 2020

Foto: Ter illustratie. © Pixabay

Sinds 2020 is het nieuwe afvalbeleid Afval Scheiden Loont ingegaan. De Nieuwkoper probeert inwoners te informeren over het laatste nieuws omtrent het nieuwe afvalbeleid waar mogelijk. Naast het laatste afvalnieuws, willen we ook een helpende hand bieden in vorm van uitleg van bijvoorbeeld de afvalkalender. In dit artikel bespreken we de Nieuwkoop afvalkalender 2020: wat kun je ermee, hoe werkt het én hoe kun je de afvalkalender benaderen? 

Digitale Afvalkalender Nieuwkoop

De afvalkalender van Nieuwkoop is gerealiseerd door Cyclus, het afvalinzamelingsbedrijf wat actief is in de gemeente Nieuwkoop. De afvalkalender is digitaal, maar kan ook eenvoudig geprint worden en zelfs geïntegreerd worden in je agenda van mailprogramma Outlook. Om je persoonlijke afvalkalender te kunnen raadplegen, dien je je huisnummer en postcode in te vullen. Het is namelijk afhankelijk van je adres wanneer een vuilniswagen van Cyclus langskomt.

Stappenplan: zo bekijk je je persoonlijke afvalkalender

In een paar stappen heb je direct toegang tot de actuele afvalkalender 2020. Zoals we daarnet aangaven hoef je alleen maar je postcode en huisnummer op te geven. Volg onderstaande stappen om de afvalmomenten te bekijken.

 1. Ga naar de speciale afvalkalender-pagina op de website van Cyclus
 2. Voer je postcode en huisnummer van jouw adres in Nieuwkoop in
 3. Bekijk in het invulveld of het juiste adres aangegeven wordt en klik op ‘OK’
 4. Je hebt nu toegang tot de afvalkalender, waar je per afvalsoort kunt zien wanneer het opgehaald wordt

Bekijk ook: Cyclus nieuws uit Nieuwkoop

Wat, wanneer en waar: Afvalkalender Nieuwkoop biedt informatie

Eenmaal ingelogd en toegang tot de digitale afvalkalender? Dan kun je naast het bekijken van de specifieke momenten, nog veel meer informatie vinden omtrent het ophalen van afval. Zo wordt duidelijk wat er onder een specifiek soort afval verstaan wordt: wat mag je wel én wat vooral niet in de container deponeren. Eerder was in De Nieuwkoper te lezen dat medewerkers van Cyclus op verzoek van gemeente Nieuwkoop steekproefgewijs minicontainers controleert op inhoud.

In het grote menu van de digitale afvalkalender ontdek je verschillende kopjes. We beschrijven wat je precies kunt ontdekken bij elk kopje.

 • Wat: hier kun je precies zien welk soort afval thuishoort in een specifieke minicontainer. Ook bij afval wat niet in de minicontainer thuishoort, bijvoorbeeld tapijten of ander groot textiel, wordt geïnformeerd waar je het kwijt kunt.
 • Wanneer: bij het kopje wanneer ontdek je de digitale afvalkalender Nieuwkoop 2020. Je kunt op een specifieke dag klikken om vervolgens weer te zien wat voor afval aangeboden mag worden.
 • Waar: als je op het kopje waar klikt, zie je de kaart van Nieuwkoop. Het groene icoontje is jouw thuisadres, de andere icoontjes geven aan waar je ander afval kunt deponeren. Denk aan textielbakken, afvalbakken voor oud papier en glasbakken.
 • Afvalwegwijzer: wanneer je je afvraagt waar een specifiek soort afval kunt aanbieden, heeft Cyclus de afvalwegwijzer ontwikkelt. Deze tool maakt het mogelijk om een product in te typen, waarna je te zien krijgt waar je het kunt deponeren. Typ je bijvoorbeeld ‘schoenen’ dan wordt er direct een lijst weergegeven met gerelateerde zoekopdrachten. Klik je vervolgens op ‘oude schoenen’, dan krijg je te zien dat ze thuishoren in een textielcontainer.

Bekijk ook: Afval nieuws Nieuwkoop

 Afvalkalender van Nieuwkoop uitprinten

De optie zit een beetje verborgen, maar als je van plan bent om de afvalkalender uit te printen (zodat je niet constant naar de website hoeft te navigeren), dan kun je onder de afvalkalender (onder het kopje wanneer) drie verschillende knoppen ontdekken. Het is slim om de afvalkalender als PDF uit te printen, zodat de opmaak van de agenda niet verspringt. Zodra je op ‘PDF 2020’ klikt, wordt de download gestart. Je krijgt hierbij een mooi jaaroverzicht van heel 2020: hiermee bekijk je alle ophaalmomenten in één oogopslag.

Cyclus inzameldata in je agenda integreren?

Maak je gebruik van een agenda applicatie, bijvoorbeeld van e-mailprogramma Outlook? Ook dan biedt Cyclus mogelijkheden: je kunt de kalender namelijk integreren met je agenda. Ook hiervoor kun je onder de afvalkalender zelf een knop vinden: ‘Zet inzameldata in agenda’. Je wordt vervolgens naar een informatie pagina geleid, waarbij je een stappenplan vindt voor de volgende agenda programma’s (besturingssystemen):

 • Apple
 • Windows
 • Android
 • Google Agenda
Nog handiger: de Cyclus afvalkalender app

Naast het integreren van inzameldata van Cyclus je in online agenda, kun je ook gebruik maken van de Cyclus app. Hier kun je makkelijk een accountje aanmaken, waarna je de applicatie kunt raadplegen voor informatie zaken als hierboven besproken. Meer weten over de afvalverwerking van Cyclus? Bekijk dan onderstaande – informatie – video van het afvalinzamelingsbedrijf.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?