Nieuwe burgemeester van Nieuwkoop genomineerd voor Beste Bestuurder 2019

robbert-jan van duijn

Foto: Robbert-Jan van Duijn. © Robbertjanvanduijn.nl

Robbert-Jan van Duijn, die naar verwachting op 2 februari het stokje van Frans Buijserd als burgemeester van Nieuwkoop over zal nemen, is voor zijn toenmalige functie als wethouder van Aalsmeer genomineerd voor de titel Beste Bestuurder 2019. Van Duijn werd eerder al twee keer genomineerd in de categorie Beste Bestuurder onder de 40 jaar.

Elk jaar organiseert Necker van Naem samen met Binnenlands Bestuur de verkiezing Beste Bestuurder. Er worden bestuurders genomineerd voor vier verschillende categorieën: Lokale Bestuurder, Beste Bestuurder van een een kleine gemeente, Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar en de Best Bestuurde decentrale overheid.

Lees ook: Nieuwkoop 750 jaar tijdens Nieuwjaarsreceptie feestelijk afgetrapt

Op de verkiezingswebsite van Beste Bestuurder wordt gemeld dat met name zijn aanpak rondom de Schipholproblematiek voor Aalsmeer gewaardeerd wordt. Ook wordt hij door stemmers omschreven als een ‘zeer betrokken bestuurder die midden in de samenleving staat’.

Robbert-Jan van Duijn meldt op social media over zijn nominatie: “Leuk! Ik ben genomineerd voor de titel ‘Beste bestuurder 2019’. Waar ik afgelopen twee jaar genomineerd was in de categorie -40 zit ik dit jaar bij de tien beste bestuurders van Nederland. Help je me een handje om deze titel binnen te halen?”, aldus Van Duin op persoonlijke titel. Op de website Bestebestuurder.nl kan tot en met 12 januari een stem uitgebracht worden.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?