De maandelijkse Dixieland Jubilee heeft wederom een nieuw onderkomen moeten zoeken. Gelukkig is deze gevonden in Kaleidoskoop in Nieuwkoop.

Vijf jaar lang was de maandelijkse Dixieland Jubilee in De Hollandsche Leeuw. Toen deze puur Nieuwkoopse herberg een andere bestemming kreeg, werd enige tijd onderdak gevonden in partycentrum De Olm en daarna in Happerij De Hoeve, beide ook in Nieuwkoop. Corona en opnieuw een nieuwe bestemming, dit keer van De Happerij, speelde de Dixieland Jubilee danig parten. Maar dit is nu voorbij. Vanaf 1 mei wordt de maandelijkse jazz-zondagmiddag gehouden in Kaleidoskoop.

Nieuwkoop Jazz Festival

Tijdens de organisatie van het Nieuwkoop Jazz Festival, dat op 20 maart na 2,5 jaar eindelijk weer kan doorgaan en door Kaleidoskoop samen met het huisorkest van de Dixieland Jubilee, de Dixie Six All Stars, wordt georganiseerd, kwamen de perikelen rond de jazzmiddag aan de orde. De bottle neck rond Dixieland Jubilee is hierbij altijd dat de Dixie Six de toegang per se gratis wil. Zodat belangstellenden gewoon even binnen kunnen lopen om te zien of de muziek en de sfeer bevalt. Bovendien draagt het bij aan een makkelijke sfeer. Voor Kaleidoskoop was dit geen belemmering om enthousiast tot elkaar te komen.

Vanaf 1 mei is de Dixieland Jubilee met de Dixie Six All Stars als huisorkest terug. Met swing, traditional jazz en New Orleans jazz. Vervolgens speelt de band elke vierde zondag van de maand. Het beproefde format van de maandelijkse jazzmiddag op zondag blijft ongewijzigd: gratis toegang, geen toeslag op de prijzen voor livemuziek, de band speelt van 15:00 tot 17:30 uur.