Nieuw bestuur voor Tennisvereniging Nieuwkoop

Voorzitter Stefan Burgers (links) geeft de sleutels en voorzittershamer alvast over aan de nieuwe voorzitter Hans Middelkoop. ©TV Nieuwkoop

Tennisvereniging Nieuwkoop heeft een nieuw bestuur. Na vijf jaar heeft een deel van het bestuur zijn taken overgedragen aan een nieuwe ploeg die doorgaat op de ingeslagen weg van zijn voorganger. (Oud-)voorzitter Stefan Burgers geeft op vrijdag 26 maart digitaal de voorzittershamer over aan de nieuwe voorzitter Hans Middelkoop.

Het vorige bestuur heeft de afgelopen jaren veel werk verricht. Het interieur van het clubhuis is volledig gerenoveerd, het park ligt er prachtig bij en momenteel worden de drie smashcourtbanen en de hekwerken vervangen. Daarnaast zijn de energiekosten enorm verminderd door het vervangen van de oude halogeen baanverlichting door LED-verlichting.

“Het nieuwe bestuur gaat door op de ingeslagen weg”, geeft nieuwe voorzitter Hans Middelkoop aan. “Ook gaan we mogelijkheden onderzoeken om nog meer te besparen op de energiekosten. Later dit jaar wordt het centrecourt en het hekwerk vervangen. Op de langere termijn worden ook de andere gravelbanen gerenoveerd en nemen we nog meer maatregelen om het energieverbruik nog. meer te reduceren.”

Ledengroei

Een flinke groei in het aantal leden is de belangrijkste doelstelling van het nieuwe bestuur. De animo voor tennis is het afgelopen jaar landelijk flink toegenomen. Ook bij de TV Nieuwkoop is in 2020 het ledenaantal toegenomen, van circa vierhonderd naar bijna vijfhonderd leden.

Tennis is een sport voor alle leeftijden en kan in de buitenlucht worden gedaan. De leeftijd van de leden van TV Nieuwkoop varieert. “Van de jongste jeugd van 5 tot leden met een respectabele leeftijd van boven de 80, ook nog steeds jeugdig van lijf en geest. Tennis is een laagdrempelige sport. Een tennisracket, tenniskleding, een blik tennisballen en een beetje balgevoel zijn alles wat je nodig hebt. Vanzelfsprekend heb je ook een tegenstander nodig. Dat is geen probleem. TV Nieuwkoop heeft elke donderdagavond vrije inloop, waar iedereen individueel naartoe kan gaan, ongeacht niveau. Er wordt dan gezorgd dat je wordt ingedeeld voor een dubbelpartij en die avond een paar leuke partijen speelt.” 

Het park is het hele jaar door geopend en dankzij de drie smashcourtbanen kan er vrijwel het hele jaar door gespeeld worden. In totaal heeft de club acht banen en dus ruimte genoeg voor meer leden.

Ook wil TV Nieuwkoop de samenwerking met andere sportverenigingen in het dorp Nieuwkoop intensiveren. “Iedereen die al lid is van een vereniging willen wij de mogelijkheid bieden om met een tijdelijk lidmaatschap te kunnen tennissen in periodes waarbij hun andere sport stilligt, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop.”

Voorjaarsactie

Dit jaar doet TV Nieuwkoop wederom een aantrekkelijk voorjaarsaanbod. “De tennisvereniging biedt je volledig toegang tot de tennisbanen in mei en juni voor 35 euro, een zogenaamd proeflidmaatschap. Mocht het zo bevallen dat je volledig lid wilt worden, dan betaal je voor de rest van het jaar 75 euro (contributie voor senioren is normaal 180 euro per jaar).”

Wil meer weten over deze actie of over TV Nieuwkoop in het algemeen, stuur een e-mail naar bestuur@tvnieuwkoop.nl of kom eens langs op het tennispark.

www.tvnieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?