In de maand oktober is er van alles te beleven bij Bibliotheek Rijn en Venen. Vanaf 5 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Gi-Ga-Groen!  

Alle kinderen die de Bibliotheek bezoeken in oktober ontvangen het gratis Recordboek van de Natuur boordevol puzzels en uitdagende opdrachten. Ook ontvangen ze een spaarkaart die, eenmaal vol, ingewisseld kan worden voor een gratis Maakplaats activiteit. 

Feestelijke opening

Woensdagmiddag 5 oktober opent de Alphense Kinderburgemeester de feestmaand bij de Bibliotheek in de Alphen. Er is die middag al van alles te doen in de verschillende vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen. Zo neemt Medy Oberendorff, illustrator van onder andere het boek Wonderbos, je mee in de wereld van het boek én geeft ze een schilderworkshop. Kinderen kunnen ook een waanzinnig vogelvoederhuis bouwen en de Bibliotheek geeft samen met Parkvilla een workshop ‘Het Betoverde Bos’. 

Open Dag bij de Bibliotheek Alphen 

De Bibliotheek in Alphen staat op zijn kop op zaterdag 8 oktober. Er is een heus Silent Disco Theater met de voorstelling Grr…oen!, er kruipen reptielen rond en er is hoog bezoek van kinderboekenschrijfster Selma Noort. De Maakplaats heeft de deuren wagenwijd open, het Huis van Duurzaamheid is aanwezig met een proeverij voor kinderen én volwassenen en het DigiTaalhuis vertelt de bezoeker alles over de mogelijkheden. Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Alphen zijn de leesmediaconsulenten aanwezig om de jongste bezoekers kennis te laten maken met de tofste boeken uit de uitgebreide collectie. Ook reiken zij een tablet uit aan de winnaars van het zomerlezen challenge! 

De Kinderboekenweek 

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks ‘De waanzinnige boomhut’, maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober. Op www.bibliotheekrijnenvenen.nl is de volledige agenda met activiteiten te zien.