Jan en Pauline Nieuwenhuizen. ©Facebook Newhouselogies

Eind januari sluit Landwinkel Nieuwenhuizen aan de Nieuwveenseweg in Zevenhoven na ruim zestig jaar haar deuren. “Samen hebben we vol passie en gedrevenheid de winkel opgebouwd tot wat het nu is”, schrijft het team op Facebook.

Jan Nieuwenhuizen begon al in 1960 met huisverkoop van aardappels, kool en uien. Dit kreeg toen de naam consumentenboerderij. In de loop der jaren werden er steeds meer producten aan het assortiment toegevoegd, waaronder kaas. In 1989 werd de oude koeienstal wat nu de winkel is, in tweeën gedeeld. Het voorste gedeelte werd winkel, in het achterste gedeelte werd later een ontvangstruimte gecreëerd.

In 2001 sloot Nieuwenhuizen zich aan bij Groene Hart Landwinkel. Deze organisatie bestond uit achttien bedrijven binnen het Groene Hart die streekeigen producten produceerden en verkochten. Allemaal boeren met een winkel bij de boerderij. Door samen te werken en producten uit te wisselen beschikten de achttien winkels over een groot assortiment streekeigen producten. En later in 2005 werd  het een landelijke coöperatie (Landwinkel).

Betrokkenheid en vertrouwen

“We hebben heel veel mooie dingen mogen doen, zoals vele open dagen en niet te vergeten het Tulp Festival. Waar we heel veel bezoekers hebben mogen ontvangen. Dit hebben we ook altijd gedaan om betrokkenheid te creëren van de burgers bij het landschap, de boerderij en haar producten. Door de jaren heen hebben we ook veel mensen aan onze zijde gehad om te helpen, de medewerkers en relaties. We willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze mooie en succesvolle jaren. Bedankt klanten voor het vertrouwen dat wij van u mochten ontvangen al die jaren. Wij hebben het met heel veel plezier en passie gedaan.”

Afscheid nemen
Afscheid nemen van het Landwinkel Nieuwenhuizen-team kan door een bezoekje te brengen aan de Landwinkel. “Verder hebben we nog leuke kortingen. Zaterdag 29 januari is de laatste verkoopdag.”