Museum Nieuwkoop gaat definitief van start

smederij museum nieuwkoop knooppunt holland

De ondertekening van de huurovereenkomst voor Museum Nieuwkoop vindt plaats in het Smederijmuseum. ©Archief De Nieuwkoper

Morgenmiddag is dan toch echt de definitieve start van ‘Museum Nieuwkoop’. Om 16:00 uur tekenen Werkgroep Museumplein en Stichting Cultureel Centrum De Zevensprong de huurovereenkomst.

Plannen voor Museum Nieuwkoop zijn er al sinds begin 2019. Corona hielp niet mee bij een vlotte start. Maar morgenmiddag om 16:00 uur gaat het toch echt gebeuren en wordt de definitieve start van het museum beklonken. De Werkgroep Museumplein – bestaande uit Stichting Oudheidkundig Streek en Ambachtenmuseum Nieuwkoop – en Stichting Cultureel Centrum De Zevensprong zetten in het Smederijmuseum hun handtekening onder de huurovereenkomst. De partijen hopen de bouw en inrichting van Museum Nieuwkoop binnen vijf maanden te realiseren. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2022.

Ontstaan van het landschap

Museum Nieuwkoop gaat concreet om een samenvoeging van het Oudheidkundig- en Poldermuseum, het Schaatsen- en Mutsenmuseum en het Smederijmuseum. Het informatieve deel van het Smederijmuseum verhuist naar de Noordenseweg, de smederij zelf blijft op het Zuideinde 33. De Zevensprong aan de Noordenseweg wordt zo de verzamelplaats van verschillende Nieuwkoopse collecties en verzamelingen. “Alle onderwerpen worden rond het centrale thema van Museum Nieuwkoop gevormd: Het ontstaan van het landschap”, legde voorzitter van het Oudheidkundig- en Poldermuseum, Bert van der Tang, uit in een eerder interview met De Nieuwkoper.

LEES OOK:
Museum Nieuwkoop opent in voorjaar 2022


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?