De horeca is gesloten. Den Haag heeft gekozen voor een strenge lockdown. Maar de horecaondernemers die actief zijn in gemeente Nieuwkoop zitten niet bij de pakken neer. Wij maakten een rondje langs de horecaondernemers van gemeente Nieuwkoop om te polsen hoe zij komende periode doorkomen.

©Anke Steffers

“Wij kijken naar wat we nog wél kunnen doen” – Janny Man van de Mandarin

De medewerkers van Specialiteitenrestaurant Mandarin uit Nieuwkoop kijken ook deze keer naar wat nog wel kan. Janny Man: “We blijven positief, al wordt het wel steeds lastiger naarmate het langer en langer duurt. Op dit moment houden we ons vooral bezig met wat we nog wél kunnen doen. We gaan starten met een heerlijke borrelbox voor thuis. Dit is onze bekende borrelplank, alleen dan als take away versie.” Ook is het team druk bezig met het kerstmenu. “We hebben nu mooi de tijd om nieuwe sushicombinaties te bedenken. Zo is gisteren onze Sushi ‘kerstspecial’ ontstaan; Uramaki met gerookte zalm, komkommer en een rood uitje. Echt heel erg lekker. Zo kan iedereen er thuis toch nog een culinair feestje van maken.”

“Kerst-take-away is al helemaal uitverkocht” – Annemarike Pieterse van De Watergeus

©www.dewatergeus.nl

 

De Watergeus in Noorden had drie weken geleden al besloten om 19 december dicht te gaan en dan een week te focussen op onze Kerst-take-away. Annemarike Pieterse vertelt: “De uitgifte van deze Kerst-take-away is vrijdag 24 december en al helemaal uitverkocht. We hopen van harte dat we de 15de januari weer open mogen gaan, maar zo niet, dan gaan we onze take-away weer oppakken. Dat was zeer succesvol verleden jaar en we hebben nog een aantal leuke thema’s voor de take-away-tassen liggen.”

vliegend paard
©Archief

“We pakken de feestdagen door met wat we wel kunnen verzorgen” – Marina Aartman van ‘t Vliegend Paard

Marina Aartman van Brasserie ‘t Vliegend Paard in Nieuwkoop vertelt dat ze Santa’s High Tea, die al weken vol zat, op het laatste moment moest annuleren. “Tot de een na laatste persconferentie kwam, hadden we goede hoop dat die dus gewoon kon doorgaan.”

Ook de jaarlijkse kerstbingo kon niet doorgaan. “Dat is ook altijd een succes. Enorm balen, alle extra drukte en gezelligheid waar je zo van geniet, deze dagen vallen wéér weg. We hebben elkaar echt wel even op moeten peppen. Toen de sluitingstijden bleven veranderen afgelopen tijd voelden wij hem al aankomen en zijn we direct de take away weer opgestart. Wat dat betreft zitten we daar wel weer goed in en is er ook weer vraag naar. We hebben diverse lunchgerechten voor to go en ook diner, maar wat het zeker goed doet, zijn de carpaccio, high tea en tapas & borrelboxen.”

Het team pakt de feestdagen door met wat ze wel kan verzorgen. “Daarna kijken we wat er misschien nog meer mogelijk is in het nieuwe jaar. En we gaan nieuwe gerechten bedenken om thuis van te genieten. We vrezen alleen dat we de eerste gasten voorlopig nog niet binnen mogen ontvangen…”

©Facebook Buitenplaats De Blauwe Meije

“Ons maak je niet meer gek” – Rebecca de Boer van De Blauwe Meije

Rebecca de Boer van De Blauwe Meije in de Meije geeft aan dat zij zich niet gek laat maken. “Hier blijven de zelfstandige B&B’s open voor gasten en we hebben nieuwe flexibele werkplekken ingericht in de galerie. Wij blijven positief en transparant naar onze gasten. Het to go hebben we tot 14 januari on hold gezet. Alleen met extreem mooi weer en ijspret gaan we buiten staan. We hopen uiteraard op een winter met veel zonnige ijspret, dat zal veel goed maken.” Ook is het De Blauwe Meije team bezig met het opknappen van de kunst pauwen en koeienpoten in de tuin. “We hebben altijd kluswerk aan bootjes, dus besteden onze tijd heerlijk in buitenlucht.” Wat betreft de tijd die overblijft, vertelt Rebecca dat zij en haar man Juerd genieten van meer familietijd. “Dat is ook een reden waarom De Blauwe Meije te koop staat, wij willen richting onze kinderen en kleinkinderen verhuizen. Er zijn verschillende gegadigden.”

“We gaan weer aan de slag” – Team Bistrobar ‘t Leeuwtje

©Instagram – bistrobar_leeuwtje

 

Bistrobar ’t Leeuwtje in Noorden laat weten op social: “Lockdown again. We moesten het even laten bezinken. Gaan we wat doen, en zo ja, wat nu weer? We ontvingen veel leuke en lieve berichten én vragen over de borrelplank en huisgemaakte taarten. Dus we gaan weer aan de slag. Hopelijk tot snel.” Op de To go-kaart van ’t Leeuwtje staan: Koffie met taart to go, Broodje Koet, broodje bavette en broodje zalm; verder goed gevulde borrelplanken en luxe visplanken; verse patat met gegrild kippetje of schnitzel en tot slot hele en halve taarten. “Wij zijn elke dag open van 10:00 tot 17:30 uur. Een bestelling doorgeven kan via 0172-763788.”

Horeca lockdown nieuws

Sfeerstal opent op oudejaarsdag voor Drive Pie

Thuis Uit Eten

Heel veel restaurants in gemeente Nieuwkoop sluiten dus niet volledig. Zij gaan weer over op afhalen en bezorgen. Ontdek Nieuwkoop zette de restaurants in gemeente Nieuwkoop op een rij die afhalen en/of bezorgen:

 • Bistrobar ‘t Leeuwtje – Noorden: alleen afhalen
 • De Sfeerstal – Nieuwveen: afhalen en bezorgen
 • Restaurant Mandarin – Nieuwkoop: afhalen en bezorgen
 • De Suikerhoeve – Nieuwkoop: alleen afhalen
 • ‘t Vliegend Paard – Nieuwkoop: afhalen en bezorgen
 • Café De Klinker – Noorden: afhalen en bezorgen
 • Bij Naveed – Nieuwkoop: alleen afhalen
 • De Koning Catering: afhalen en bezorgen
 • ‘t Trefpunt – Zevenhoven: afhalen en bezorgen
 • Café ‘t Woutje – Nieuwkoop: alleen afhalen
 • De Blauwe Meije – De Meije: alleen afhalen
 • Cafetaria De Platvis – Nieuwkoop: afhalen en bezorgen
 • Restaurant Tijsterman – Nieuwkoop: afhalen en bezorgen
 • Bistro De Eerste Aanleg – Nieuwkoop: alleen afhalen
 • Eetcafé De Halve Maan – De Meije: afhalen en bezorgen
 • Jouw Hapjes Catering – Ter Aar: alleen bezorgen
 • Oliva – Nieuwkoop: afhalen en bezorgen
 • Golden Garden – Ter Aar: afhalen en bezorgen
 • Cafetaria Happy Food – Nieuwkoop: afhalen en bezorgen
 • Cafetaria De Linde – Ter Aar: afhalen en bezorgen
 • Cafetaria The Grant – Langeraar: alleen afhalen
 • Creta – Ter Aar: afhalen en bezorgen
 • Cafetaria Prick – Ter Aar: afhalen en bezorgen
Meer informatie

Bekijk alle mogelijkheden op de website van Ontdek Nieuwkoop, via deze link.

Take away overig
 • Heeren van Liemeer – bij de entree staat een kraam voor take away
 • Poels Horeca in IKC De Vaart – afhalen van broodjes mogelijk in De Vaart