Spreker Peter de Vink. ©Ruud Snoeker

In de maandelijkse bijeenkomst van het jubilerende Kom d’r In is donderdag 7 april in het Parochiehuis aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop de lezing ‘Tulpenmanie in de Nederlanden’ bij te wonen.

In 1637 ontstond in de Nederlanden de eerste grote speculatie bubble: de tulpenmanie. Mensen van alle standen speculeerden in tulpen. Er werd zelfs een Amsterdams grachtenhuis verkocht voor de prijs van één tulp: de Semper Augustus. Het was een fascinerende periode.

Peter Vink heeft zijn arbeidzaam leven gewerkt in het bollenonderzoek. Als voormalig vrijwilliger van Museum De Zwarte Tulp en vrijwilliger bij de Vereniging Oud Lisse is hij zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de bloembollenteelt- en handel in de Nederlanden en de geschiedenis in de Duin- en Bollenstreek. Hij komt bij Kom d’r In vertellen over de tulpenmanie.

LEES OOK:
Kom d’r in viert lustrum in thema tulp

Praktisch

De bijeenkomst begint 14:00 uur en is voor alle inwoners van gemeente Nieuwkoop. Aanmelden kan via aanmelden@museumkomdrin.nl of door te bellen met Frits Horstmeier op 06-20469461. Wie vervoer nodig heeft, kan dit bij zijn of haar aanmelding doorgeven aan Frits. Kom je met eigen vervoer, parkeren kan op het terrein van de kerk. Deelnemen kost niets. Naast de lezing krijgen de gasten koffie, thee en iets lekkers.