Let op: dit jaar geen carbid schieten binnen de bebouwde kom

regels carbid schieten gemeente nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop deelt vlak voor het einde van het jaar enkele veiligheidstips en regels omtrent het afschieten van carbid en het stoken van open vuur. Onder leiding van veiligheidsspecialist Wendel wordt er zoal gewezen op het niet mogen afschieten van carbid binnen de bebouwde kom én het enkel mogen stoken van een vuurtje in een vuurkorf.

“Toezicht en handhaving van de gemeente werkt nauw samen met de politie en brandweer. Ook wij controleren rond de jaarwisseling op (illegaal) vuurwerk en het  afsteken daarvan en letten onder andere op houtstapels”, meldt gemeente Nieuwkoop.

Een vuurtje stoken mag, mits dit gebeurd in een vuurkorf: het stoken van open vuur veroorzaakt ‘zeker op het asfalt veel schade’ en is niet toegestaan. Daarbij mag de vuurkorf geen brandgevaar vormen voor de omgeving.

Lees ook: Let op: zaterdag 21 december laatste keer kosteloos aanbieden grijze container

Zoals eerder te lezen was in De Nieuwkoper is de APV aangescherpt omtrent de regels voor het afschieten van carbid: “Binnen de bebouwde kom mag er geen carbid geschoten worden. Buiten de bebouwde kom carbid schieten op 31 december mag, zolang het geen gevaar of geluidshinder voor de nabije omgeving oplevert”, aldus de gemeente.

Daarbij zou het afschieten plaats moeten vinden in een straal van minimaal 350 meter van bebouwing, mens en dier.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?