Laatste Open Monumenten Dagen in Nieuwkoop?

Het Witte Kerkje in Zevenhoven is groots verbouwd en is zaterdag 11 september te bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur. Foto: OMDNieuwkoop.nl

Op 11 en 12 september zijn de Open Monumenten Dagen; in Nederland en ook in Nieuwkoop. Het ziet er naar uit dat dit het laatste jaar wordt dat het Nieuwkoopse OMD-comité de dagen organiseert.

In de afgelopen jaren heeft het Comité OMD Nieuwkoop de Open Monumenten Dagen met veel plezier in de gemeente Nieuwkoop gecoördineerd en gestimuleerd. Maar nu enige personen afhaken, er zich de afgelopen jaren geen nieuwe geïnteresseerden hebben gemeld en de gemeente haar beleid heeft gewijzigd, is het comité genoodzaakt zich te gaan opheffen.

De website www.omdnieuwkoop.nl, waar alle informatie te vinden is, wordt eind 2021 opgeheven. De landelijke website blijft uiteraard wel bestaan.

Eigenaren van monumenten die dit jaar (11 en/of 12 september) hun pand open stellen, kunnen dit per mail (info@omdnieuwkoop.nl) laten weten. Graag even de naam van het pand doorgeven en welke dag en tijd.  Het comité past de vermelding vervolgens op beide websites aan.

Het comité hoopt dat Open Monumenten Dag in Nieuwkoop mogelijk blijft.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?