In Nieuwkoop aan de Kolfbaan 4 zit sinds begin november La Deuxième. Een winkel in tweedehands dames merkkleding. Eigenaresse is Wilma Bos.

“La Deuxième betekent ‘De Tweede’,” vertelt Wilma Bos: “Wij verkopen mooie en nette tweedehands dames merkkleding aan modebewuste vrouwen van 18 tot 80 jaar. In de winkel bieden wij kleding aan van wel 150 verschillende merken. Van internationaal luxe merken (Ralph Laurent, Caroline Biss en Massimo Duti) tot Nederlandse merken (Summum, G-Star en Scotch & Soda) en van sportief (Abercrombie & Fitch, Sandwich en Gaastra) tot basics (Esprit, Costes en Zara). Dat wij zo veel verschillende merken, items en stijlen hebben, komt omdat allerlei typen mensen kleding inbrengen.”

Steentje bijdragen

Wilma Bos, al dertig jaar ondernemer en werkzaam op kantoor, kwam op het idee van een tweedehands winkel, omdat zij zich stoorde aan de enorme overproductie die er is in de kledinghandel. “Het is bizar dat er jaarlijks meer dan honderd miljard kledingstukken worden geproduceerd en dat veel daarvan niet eens wordt gedragen. Ik hoef niet uit te leggen dat dit slecht is voor het milieu en wil dan ook op deze manier mijn steentje bijdragen.”

“Geef je mooie kledingstukken door en maak er iemand anders blij mee!” – Wilma Bos, eigenaresse La Deuxième

Hoe werkt het?

Je kunt jouw mooiste items (kleding, ceinturen, tassen en sjaals) bij La Deuxième inbrengen. “Bij verkoop van een item ontvang je veertig procent van de verkoopprijs. Let bij het inbrengen altijd op het seizoen, we zijn nu gestart met de verkoop van voorjaarsitems. Wat niet wordt verkocht, mag je na twee of drie maanden weer ophalen óf het gaat naar het goede doel. Jouw ingebrachte kleding komt dus altijd goed terecht.”

Openingstijden

Tot 1 april
kleding inbrengen: dinsdag 19:00 tot 21:00 uur
winkel is open: vrijdag 10:00 tot 18:00 uur en zaterdag 10:00 tot 13:00 uur.

Vanaf 1 april
kleding inbrengen: tijdens winkelopening
winkel is open: donderdag en vrijdag 10:00 tot 18:00 uur en zaterdag 10:00 tot 13:00 uur.

www.la-deuxieme.nl