De Kunstroute Nieuwkoop in 2017. ©Facebook kunstroute.nieuwkoop

Zoals het er nu naar uitziet, kan in 2022 ‘Kunstroute Nieuwkoop’ weer doorgaan. Kunstroute Nieuwkoop is in het Pinksterweekend, van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni.

Het programma Kunstroute Nieuwkoop is als volgt: Vrijdag 3 juni om 17:00 uur is de opening voor de deelnemers in Kaleidoskoop in Nieuwkoop. Zaterdag 4 juni is er om 11:00 uur een startactiviteit voor het publiek op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Vervolgens zijn van 12:00 tot 17:00 uur de ateliers en tentoonstellingsruimten geopend voor publiek. Zondag 5 en maandag 6 juni zijn de galeries en tentoonstellingsruimten ook geopend, van 11:00 tot 17:00 uur.

In Kaleidoskoop wordt een overzichtstentoonstelling ingericht voor de deelnemende kunstenaars.

Inschrijven

Kunstenaars die wonen in gemeente Nieuwkoop kunnen zich inschrijven. De uitnodiging geldt voor kunstenaars die al eerder meededen en voor nieuwe kunstenaars. Iedere deelnemer mag één of meerdere gastexposanten uitnodigen om mee te doen. De gastexposanten hoeven niet in Nieuwkoop te wonen. Hij of zij moet zichzelf wel even inschrijven. Het inschrijfgeld is 60 euro, ook voor de gastexposanten. Hiervoor krijgen de deelnemers een poster, een aantal programmaboekjes en de pr van het evenement wordt volledig uit handen genomen. Naast de papieren uitvoering is er dit jaar een digitale uitvoering. Een vlag krijg je in bruikleen.

Inschrijven kan op www.kunstroute-nieuwkoop.nl en kan tot en met 5 maart.

Bron: De Omroeper