Tijdens een bezoek aan het atelier van de kunstschilder Ronald de Haas werd burgemeester Robbert-Jan van Duijn verrast met de overhandiging van een schilderij. De kleuren en de uitvoering bevielen hem.

Ronald De Haas maakt deel uit van een collectief van dertig kunstenaars die zich hebben verenigd in het collectief ‘De Kunstwinkel’. Deze winkel is sinds een aantal maanden te vinden aan de Dorpsstraat 103 in het hartje van het centrum van Nieuwkoop.

In De Kunstwinkel stellen de kunstenaars bij toerbuurt hun creaties ten toon. Tegen aantrekkelijke prijzen kun je er originele cadeaus kopen, maar je kunt ook gewoon even binnen lopen en een kijkje nemen. Indien gewenst worden werken door een kunstenaar toegelicht. Ook De Haas is regelmatig in De Kunstwinkel te vinden waar hij enthousiast over zijn schilderijen vertelt, evenals over het werk van zijn collega’s.

De burgemeester beloofde een bezoekje te komen brengen aan de nieuwe Kunstwinkel van Nieuwkoop. Het collectief heet hem van harte welkom.