Pr-vrouw van De Kunstwinkel Ivonne Rietbergen en kunstenaar Ronald de Haas. ©Leny van den Belt

Wat is er in de donkere dagen voor Kerstmis fijner dan een onvergetelijk cadeau uit te zoeken voor de mensen van wie je houdt? Om je te helpen, is in De Kunstwinkel in de Dorpsstraat in Nieuwkoop een cadeautafel ingericht met bijzondere kunst en aanverwante cadeauartikelen.  

De cadeautafel. ©Leny van den Belt

Er is voor elk wat wils, want meer dan dertig Nieuwkoopse kunstenaars hebben werk te koop aangeboden. Je kunt in De Kunstwinkel terecht voor schilderijen en keramiek in alle soorten en maten, maar ook voor bronzen beelden en betaalbare etsen. Daarnaast is er een ruime keuze uit geschenken als kleurpotloden, kunstpuzzels, kaarten en handgeweven shawls. Van de opbrengst van de kaarsen gaat bovendien zeventig procent naar Amnesty International.

Ook doet De Kunstwinkel mee aan de Decemberactie van Hart van Nieuwkoop? Dat betekent dat je bij iedere aankoop kans maakt op een kerstbox vol cadeaus, gevuld door de lokale ondernemers. De actie loopt tot 23 december. “Als je iets bij ons gekocht hebt, kun je de loten direct invullen en bij ons inleveren. Gemakkelijk toch?”,  aldus Ivonne Rietbergen van het Collectief De Kunstwinkel.

LEES OOK:
Unieke kunstwinkel in Nieuwkoop