Knutsel mee: Bed & Breakfast for Bees bij Koetshuis Nieuwkoop

Bijen hebben onze hulp nodig. Door hun rol in het bestuiven van planten zijn bijen namelijk onmisbaar voor het behoud van flora en fauna en zij hebben een cruciale economische functie in de land- en tuinbouw. Bijen moeten beschermd worden en nestelgelegenheid en voldoende voedselaanbod krijgen. De Nieuwkoopse Slootkunst-organisatie helpt graag een handje mee.

ZIE OOK:
Nieuwkoop 750 jaar binnenkort ook zichtbaar op Koetshuis-terrein

Het terrein van het oude Koetshuis in Nieuwkoop is ingezaaid met bloemenzaad dat zeer aantrekkelijk is voor de bijen. Maar het bloementapijt wordt ook een lust voor het oog voor de voorbijganger. Aan beide kanten van het terrein zijn al kunstwerken uit de expositie Slootkunst ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!’ te zien. De organisatie gaat voor nog meer kleur.

Creatieve bijen

“Ons idee is om de ‘B&B for Bees’ op een ludieke wijze te accentueren en daar hebben wij de hulp van onze creatievelingen bij nodig”, vertelt Yolanda Ahles van de organisatie. “Hoe leuk is het om op creatieve wijze een bij te maken, bijvoorbeeld van hout, blikjes, fietsbanden, restmaterialen, geschilderd op een plankje, enzovoort. Wij van de organisatie zullen de bijen in en om het bloemenveld plaatsen op stokken/paaltjes.”

Creatievelingen die het leuk vinden om aan de slag te gaan, kunnen hun bijencreaties dagelijks afgeven bij Mijn Tafel aan de Dorpsstraat 77 in Nieuwkoop. Dit kan tot 1 augustus. Voor vragen en/of opmerkingen kun je mailen naar nieuwkoopmaakthet@gmail.com.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?