Werk van Marloes Kranenburg. ©Bakker & De Vos

Bakker & De Vos in Nieuwkoop en Ter Aar opende vorige week haar nieuwe exposities. In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg in Ter Aar is de derde expositie geopend met kunstwerken van Marloes Kranenburg. In de fysiotherapiepraktijk van Bakker & De Vos in Gezondheidscentrum de Vijver op de Vijverhof in Nieuwkoop zijn de portretfoto’s van Henk Veldhuizen alweer de 23ste tentoonstelling.

Marloes Kranenburg houdt zich bezig met abstracte kunst, waarbij vormen, kleuren en materiaalkeuze bepalend zijn voor het eindresultaat. Ze maakt schilderijen in Encaustic techniek, waarbij hete, gepigmenteerde bijenwas in vloeibare vorm op speciaal papier wordt aangebracht. Daarnaast maakt ze gebruik van Acryl Pouring waarbij verschillende kleuren acrylverf volgens een speciaal procedé bereid worden. Nadat de verf op het doek is aangebracht, kan het met een brander bewerkt worden met als resultaat opvallende en kleurrijke schilderijen.

Portretfoto’s
Een portret gemaakt door Henk Veldhuizen.

Henk Veldhuizen heeft de afgelopen maanden in Ter Aar geëxposeerd. Zijn foto’s zijn nu te zien in Nieuwkoop. In zijn portretfoto’s probeert Veldhuizen recht te doen aan de unieke persoon die voor hem staat. Daarbij besteedt hij veel aandacht aan de styling, de belichting en aan de achtergrond. “Het is mooi als iemand trots kan zijn op zijn of haar portret. Daarnaast is het een uitdaging om een beeld te scheppen dat de toeschouwer dwingt om wat langer te kijken. Een portret waarbij men zich afvraagt wat er in iemand omgaat; wat denkt of voelt die persoon? En ook, wat bedoelt de fotograaf?”, aldus Veldhuizen over zijn portretfoto’s.

Kom kijken

Beide tentoonstellingen zijn tot begin volgend jaar te bewonderen. Loop gerust even binnen en neem een kijkje bij de exposities.