De jaarwisseling in gemeente Nieuwkoop is redelijk rustig verlopen. Er waren enkele brandjes en hier en daar was sprake van vandalisme. In Nieuwveen liep het wel uit de hand; hier werd de hulp ingeroepen van de ME.

Doordat in Nieuwveen de politie werd bekogeld met glaswerk en vuurwerk riepen agenten van Politieteam Kaag en Braassem-Nieuwkoop de hulp in van de Mobiele Eenheid. De ME trad kort op. Hierna keerde de rust snel terug. 

LEES MEER:
ME treedt op in Nieuwveen na belagen politie

Verder moest de brandweer in gemeente Nieuwkoop in totaal drie keer uitrukken voor kleine (afval)branden. Onder andere in de Dorpsstraat in Nieuwveen moest een vuurton uitgemaakt worden. Ook heeft brandweer Nieuwveen een vreugdevuur gedoofd. Verder dekten zij in de Muggenlaan een oliespoor af. Vorig jaar hoefden geen van de brandweerkorpsen in de kazernes in Nieuwkoop uitrukken voor een melding.

De politie moest afgelopen nacht vier keer ter plaatse gaan bij jaarwisseling-gerelateerde incidenten; dat is gelijk aan het aantal incidenten van vorige jaarwisseling.

Tot slot was er op verschillende plaatsen sprake van vandalisme. Zo moesten twee prullenbakken in Nieuwkoop het ontgelden:

©Sonja Leliveld
©Sonja Leliveld

Bronnen: VRHM.nl en Instagram Brandweer Gemeente Nieuwkoop