In oktober staat Bibliotheek Rijn en Venen bol van de activiteiten. Tijdens de Kinderboekenweek en de weken erna is er voor iedereen wat te beleven. Jong en oud, lid of geen lid, iedereen mag komen meedoen.

Woensdag 6 oktober is de feestelijke opening van de Kinderboekenweek. Tot en met 17 oktober is er van alles te beleven in de bibliotheek. Reserveer een gouden enveloppe voor het Escaperoomspel of doe mee met Knotsgekke Experimenten. Er is ook een Legobouwers-workshop, deze is echter al volgeboekt. Je kunt er ook achterkomen hoe je dierenverzorger wordt, hiervoor komt, op 15 oktober, een dierverzorger uit Avifauna vertellen in bibliotheek Nieuwkoop. Alle activiteiten staan in de agenda op www.bibliotheekrijnenvenen.nl

Zonder lidmaatschap is de bibliotheek gewoon te bezoeken. Ook voor deelname aan workshops is geen lidmaatschap nodig. Voor het lenen van materialen wel en dat is in oktober extra voordelig. In deze maand ontvangen volwassenen éénmalig 8,50 euro korting op een nieuw Compleet abonnement. Kinderen zijn altijd gratis lid en betalen alléén in oktober ook geen inschrijfkosten.