Wethouder Gerben van Duin ontvangt het certificaat en een taart van Erik Willems van de Nationale Raad Zwemveiligheid. ©Gemeente Nieuwkoop

Wethouder van sport, Gerben van Duin, ontving vandaag het ‘Keurmerk Veilig en Schoon’ voor zwembad De Wel. Erik Willems van de Nationale Raad Zwemveiligheid overhandigde het certificaat aan de wethouder in het Nieuwkoopse zwembad.

Wethouder Gerben van Duin: “Wat fijn dat we dit keurmerk ontvangen. Het is een mooie beloning voor het harde werken van het hele team. En we geven een signaal af naar onze bezoekers, namelijk dat we er alles aan doen om de gasten een veilige en schone zwemomgeving te bieden. Mijn complimenten voor het team!”

Het ‘Keurmerk Veilig & Schoon’ is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland moeten voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het keurmerk geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Beloning

Het team van zwembad De Wel is trots op het behalen van dit resultaat. Thijs Lek, medewerker Technische Dienst en Zweminstructeur, laat weten: “Ik ben heel blij met dit resultaat. Het is voor ons echt een beloning voor de energie die we er met het team in steken om het zwembad veilig en schoon te houden. We blijven er met elkaar dagelijks aan werken om dit zo te houden en kijken continu hoe we dit nog verder kunnen verbeteren.”