Na een spannend laatste duel heeft Memphis Joren het clubkampioenschap van Strijen gewonnen. De 9-jarige karter uit Nieuwkoop was in de Mini-Parilla klasse met miniem verschil te sterk voor Rocco Coronel. De zoon van Tom Coronel won op de afsluitende dag de drie races, maar Memphis wist dat drie tweede plaatsen voldoende waren om kampioen te worden. En dus hield het karttalent zijn koppie erbij.

“Rocco en ik konden beiden kampioen worden”, vertelt een trotse Memphis na de podiumceremonie. “Ik wist van tevoren dat drie keer tweede genoeg zou zijn. Als ik veel risico had genomen om een race te winnen, had het misschien wel misgegaan. Daarom bleef ik rustig op P2. Natuurlijk deed ik wel mijn best en wachtte ik af of ik kansen zou krijgen om in te halen. Dat ik nu clubkampioen ben, is natuurlijk heel mooi. Het voelde echt super toen ik over de finish kwam. Als kampioen mocht ik ook een ronde met de vlag rijden en dat was echt heel gaaf!” 

In de kwalificatie kwam Memphis met een tijd van 33.022 een tiende te kort op de pole position van Rocco. “Ik reed de derde tijd en voor mijn gevoel was dat een betere uitgangspositie dan tweede. De nummer twee start aan de buitenkant en dan weet je nooit wat er in de eerste bocht gebeurt. Nu kon ik mooi aansluiten bij Rocco. Aan de buitenkant is er meer risico. Het ging vandaag om het kampioenschap, maar ik heb het hele seizoen goed gereden.” 

Champagne
©RaceXpress.nl/Bas Kaligis
Memphis Joren met de kampioensbeker.

Na een spannende dag mocht de karter uit Nieuwkoop de hoogste trede van het eindpodium beklimmen. En uiteraard werd dat gevierd met champagne. “Ik wist niet zo goed hoe ik die champagne moest laten spuiten, maar dat ging toch nog best goed. Het was echt heel leuk om te doen. De beker voor het kampioenschap is iets kleiner dan die van de laatste wedstrijd, maar nog steeds heel mooi.” 

Memphis rijdt dit seizoen met een LenzoKart en presteert daar sterk mee. “Het is een hele fijne kart met veel grip. In de kou en de regen is hij heel goed. Ik heb een mooi seizoen tot nu toe en daar ben ik heel blij mee. Op de baan in Strijen heb ik veel zelfvertrouwen. Hier hebben we veel gereden en op de andere banen is dat nog wat minder. Dit is mijn thuisbaan, maar volgend jaar zal ik het clubkampioenschap niet meer rijden. Dan rijden we het NK en het Benelux kampioenschap. Hopelijk kan ik soms ook in de Euro Series en de WSK rijden.” 

Foto’s: RaceXpress.nl/Bas Kaligis